Takip Et

Otopark ve ulaşım

Aydın'ın Efeler ilçe merkezinde yeterli kapasitede otopark bulunmaması nedeniyle şehir merkezinde trafik sorunu sık sık gündeme geliyor.

Şehrin ana merkezi olan Atatürk Kent Meydanı ile farklı noktalardan buraya bağlanan Adnan Menderes Bulvarı, Gençlik Caddesi, Hükumet Bulvarı, Egemenlik Bulvarı, Doğu Gazi Bulvarı, Batı Gazi Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi, Albay Şefil Caddesi, Süleyman Seba Caddesi ile bölgenin en işlek noktalarından olan Kıbrıs Caddesi'nde her geçen gün artan ev ve işyeri nüfusuna rağmen buralarda yaşayan ve çalışanlar için yeterli park alanı bulunmuyor. Kent Meydanı'nda bulunan bir otopark ile birkaç alışveriş merkezinin ziyaretçilere sunduğu alanlar dışında çevredeki birçok kurum ve kuruluşun da otoparkı bulunmuyor.
Bu nedenler kaldırım kenarları otopark olarak kullanılıyor ve bu durum yayalara da zorluk çıkarıyor. Ayrıca son zamanlarda Adnan Menderes Bulvarı'nda sayıları hızla artan motosikletler de yayaların geçiş güzergahında gelişi güzel park ediliyor. Bu durumdan en çok bebek arabası olan aileler ile tekerlerlekli sandalyedeki fiziksel engelliler ve görme engelli vatandaşlar etkileniyor.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.