Dorest Güzellik ve Diyet Merkezinin Beslenme Uzmanlarından Diren Kaptan beslenme trendleri hakkında bilgi verecek.
Her yıl bazı besinleri ve bazı beslenme modellerini daha çok konuşuyoruz. Geçen yılın beslenme akımları aralıklı açlık diyetleri, ketojenik diyetler, inek sütü alerjileri ve yerine kullanılan farklı türde sütler, bağırsak sağlığına odaklanan fermente besinler, ekşi maya ekmekler, probiyotikli içecekler gibi konular oldu.
2020 yılında en çok konuşulacak beslenme akınlarından biri ve en önemlisi SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AKIMI. Aslında 2019 ortalarından itibaren kendini göstermeye başlayan, değişen doğanın dengesini vurgulayan, geri dönüşüme odaklanan bir akım olarak düşünebiliriz.
Bu yıl çok konuşacağımız diğer bir beslenme tarzı ise vegan/vejetaryen beslenmedir. Birbirleri ile oldukça ilişkili olan ve sürdürülebilir yaşamı da desteklediğini savunan bu beslenme tarzını ihtiyacı olan/olmayan herkesin dilinden duyacak gibiyiz.
Besin olarak bir yosun türü olan ‘spirulina' yı bu yılda çeşitleri ile birlikte göreceğiz. Zengin demir içeriği ve toz formda olması, çeşitli yiyeceklere eklenebilen, pişirilebilen özelikleri ile hem vegan/vejetaryen beslenenlerin hem de çoğu bireyin beslenmesinde göreceğiz.
Geçtiğimiz yıllarda sık konuşulan ve kullanılan mate, matcha, yeşil çay ve form çayları yerini moringa, beyaz çay gibi yine antioksidan özelliği yüksek olan çeşitlere bırakacaktır.
2018 ortalarından beri adından söz ettiren kombucha ve kefirin, mayalanarak üretilen içeceklerin yine kendini göstereceği belki su kefiri ile duyulan içeceğin de daha sık adının geçeceği bir yıl bizleri bekliyor diyebiliriz.
Tabi ki yıllar boyunca farklı besin ve beslenme akımları oluyor. Ancak bireylerin kendine uygun ve kişiye özel beslenmesinin önemli olduğu unutulmamalıdır.
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.