Dorest Güzellik ve Diyet Merkezi'nin Beslenme Uzmanlarından Yeşim Üngör Aktar bal kabağı hakkında önemli bilgiler verdi.
Bu kış mevsimin en değerli sebzelerinden bal kabağını sofralarınıza eklemeye ne dersiniz?
Balkabağı A vitamininin iyi kaynaklarındandır. Yağda eriyen vitaminlerden biri olan vitamin A; ortamda yeterli yağ varken %80 oranında emilir. Göz sağlığınız için A vitamini kaynaklarından olan balkabağını tüketmeye özen göstermelisiniz.
Balkabağı, İçeriğindeki posanın fazla olmasından dolayı Sindirim sistemini hızlandırır ve rahatlatır. Böylece kabızlık sorunu olanlara yardımcıdır. Bağırsak solucanları, bağırsak parazitleri, idrar kesesi hastalıkları ve prostat tedavisinde kullanılabilir. Antioksidan özelliği sayesinde kolesterol hastalığına iyi gelerek kandaki yağ oranını düşürmesi de balkabağı faydaları arasında yer alıyor. Ayrıca vücudun herhangi bir yerinde oluşan iltihabın iyileşmesine yardımcıdır. Hem Alfa hem de beta karoten miktarı birçok sebzeden daha fazla balkabağında mevcuttur.Karoten içeriği yüksek besinlerle beslenmenin kanserle savaşmada önemli rolü bulunur.Vücudu mikroplardan korur, bağışıklığın güçlenmesinde oldukça etkilidir.
Bağışıklık güçlendirici balkabağı çorbası :
750 gr. balkabağı
1 patates
1 pırasa
1 soğan
Sarımsak
2 adet havuç
Maydonoz
Zeytinyağı
Su
Toz
Karabiber
1 tatlı kaşığı zencefil, 1 tatlı kaşığı zerdeçal
Yapılışı: küp küp doğradığınız balkabağı , patates, havuç , soğan ve pırasayı zeytinyağı ile soteleyin . Sebzeler yumuşayınca üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve baharatları ekleyerek kısık ateşte 15 dk pişirin. Çorbanızı blenderdan geçirip üzerine maydonoz ekleyip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.