Dorest Güzellik ve Diyet Merkezinin Beslenme Uzmanlarından Diren Kaptan zencefil hakkında bilgi verecek.
Kış aylarında hastalığa karşı en güzel ilaçlardan biri de zencefil. Bazı kişilerin asla vazgeçemediği, evinden eksik etmediği, kiminin ise kokusu ve görüntüsünden dolayı hep mesafeli durduğu zencefil en doğal ilaç haline gelmiştir. Peki, zencefilin böyle şifalı olmasını sağlayan yararları nelerdir?
-Mide ve bağırsaklardaki gazı söktürür, bağırsak bozukluklarını giderir.
-Kusmaya ve mide bulantısına karşı son derece etkilidir.
-Bağışıklık sistemini güçlendirir ve öksürüğe iyi gelir.
-Metabolizmayı ve sindirimi hızlandırır.
-Solunum yollarını açarak soğuk algınlığı, grip ve bronşit gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır.
-Otobüs, gemi ya da diğer ulaşım araçlarında yaşanan mide bulantılarına karşı da çok iyi gelir.
Zencefil genel olarak içeceklerde, salatalarda ve çeşitli yemeklerde kullanılmaktadır. Zencefil toz şeklinde tüketilebilir. Toz zencefil baharat olarak yemeklerin içerisine, salatalara ve çeşitli içeceklerin içine katarak tüketilebilir. Ayrıca kurabiyelerin ve çeşitli atıştırmalıkların içerisine de konulabilir. Fakat en yaygın zencefil tüketim şekli çayının yapılmasıdır.
Zencefil çayı nasıl yapılır?
Taze zencefil dilimleri, kabuğu soyulduktan sonra 1 bardak için yaklaşık 3-4 gram gelecek şekilde dilimlenir. Dilimlenen zencefiller çaydanlıkta ortalama 10 dakika boyunca kaynatılır. Kaynadıktan sonra demlenmeye bırakılan zencefiller bir miktar dinlendirildikten sonra isteğe bağlı olarak içerisine bal ve limon eklenerek tüketilebilir.
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.