Takip Et
  • 29 Temmuz 2024, Pazartesi

ÇOCUĞUM ÇOK İŞTAHSIZ

"Çocuğum çok iştahsız” diyen anne babalar burda mı?

Peki ya “keşke bizimki böyle yese” diyenler

Çocuğunuzun iştahını açacak 10 öneri:

1- Düzenli bir rutin oluşturun: Çocuğunuzun bir “açlık düzeni” geliştirmesine yardımcı olmak için tutarlı öğün ve atıştırmalık saatleri belirleyin.

2- Küçük, sık öğünler sunun: Üç büyük öğün yerine, daha küçük ve sık öğünler ve atıştırmalıklar sunun.

3- Sabırlı olun ve çeşitlilik sunun: Farklı dokular, tatlar ve renkler içeren sağlıklı yiyecekler sunun. Sabırlı olun, çünkü bir çocuğun yeni bir yiyeceği kabul etmesi birkaç deneme alabilir.

4- Yemekleri eğlenceli hale getirin: Yemek sunumunda yaratıcı olun. Eğlenceli şekiller yapın, renkli tabaklar kullanın veya yeni yiyecekler deneme ile ilgili oyunlar oluşturun.

5- Rol modeli olun: Çocuklar genellikle ebeveynlerinin yeme alışkanlıklarını taklit eder. Sağlıklı yiyeceklere karşı iştah gösterin ve hep birlikte ailecek öğünlerin tadını çıkarın.

6- Dikkat dağıtıcıları önleyin: Çocuğunuzun yemeye odaklanmasına yardımcı olmak için yemek saatlerinde televizyon veya elektronik cihazlar gibi dikkat dağıtıcıları sınırlayın.

7- Zorlamaktan kaçının: Çocuğunuzu yeni yiyecekler denemeye teşvik edin, ancak yemeye zorlamaktan kaçının. Bu, yemek ve öğün zamanlarıyla ilgili olumsuz bir ilişki yaratabilir.

8- Sağlıklı atıştırmalıklar sunun: Meyve, sebze, yoğurt veya kuruyemiş gibi sağlıklı atıştırmalıkları elinizin altında bulundurun. Bu, çocuğunuzun gün boyunca temel besinleri almasına yardımcı olur.

9- Şekerli içecekler ve atıştırmalıklardan kaçının: Şekerli içecek ve atıştırmalık tüketimini sınırlayın, çünkü bu, çocukların tok hissetmelerine ve daha sağlıklı seçeneklere açlık duymamalarına neden olabilir.

10- Övgü ve ödül: Çocuğunuzu yeni yiyecekleri denediğinde övün ve yiyecek olmayan öğelerle, örneğin çıkartmalar veya ekstra oyun zamanı ile ödüllendirin.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.