Takip Et
  • 22 Temmuz 2024, Pazartesi

ANAOKULUNA HAZIRLIK

Anaokuluna uyumun başarılı olabilmesi için belli bir hazırlık yapılması gerekmektedir.

Psikolojik açıdan çocukların yaklaşık üç yaşından itibaren beş kişiye kadar küçük bir gruba, dört yaşından itibaren ise daha büyük bir gruba katılmaya hazır olduklarını unutmayın. Bu zamana kadar, gerekirse, büyükanneden veya bakıcıdan yardım almaya çalışın, böylece çocuğunuz kimse ile ilgi için rekabet yapmayacak ve kendi alanında güvendiği bir yetişkinin yanında kalacaktır.

Anaokuluna başlamadan önce günlük rutinleri yavaş yavaş ev hayatınıza getirmeye çalışın. Erken uyanmak, belirli bir saatte yemek yemek, gündüz belirli bir saatte uyumak ve oyun oynamak için benzer bir program belirleyin. Bu, çocuğun yeni duruma daha rahat uyum sağlamasına yardımcı olacaktır.

Çocuğunuza anaokulunu olumlu bir şekilde anlatın. Buranın oynarken eğleneceği ve birçok ilginç şey öğreneceği bir yer olduğunu vurgulayın. Olumlu beklentiler geçişi daha yumuşak hale getirebilir. Anaokulu ile ilgili kitaplar okuyun, tanıdığınız çocuklardan örnekler verin, deneyimlerinizden olumlu hikayeler anlatın, birlikte anaokulu oynayın gibi gibi aktiviteler yapın. Fırsatınız olursa bu yerin tanıdık gelmesi için anaokulunu birkaç kez önceden ziyaret edin.

Küçük bir çocuk için diğer çocuklardan çok daha fazla bir yetişkine duyulan güvenin önemli bir rol oynadığını unutmayalım. Çocuğunuzun gelecekteki öğretmenleriyle olan etkileşimlerine dikkat edin. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.