Takip Et
  • 19 Ağustos 2024, Pazartesi

Her Çocuk Özeldir

Herkesin hayat yolculuğu farklıdır. Herkes kendi hızında, kendine uyan şartlarda, ortamlarda hayat yolculuğuna devam eder. Hayat yolculuğunda inişler, çıkışlar, bitişler, başlangıçlar, başarılar, başarısızlıklar olur. Bunlar hayatın getirdikleridir. Kimse için hayat dört dörtlük ilerlemez. Çocuk eğitiminde kıyaslama yapmak, eleştirmek pek olumlu sonuçlar vermez. Sizi eleştirseler, birileri ile kıyaslasalar ne hisserdiniz? Düşünün bir işi yapan iki insansınız. Ama sürekli birileri kıyaslama yapıyor, huzurunuzu kaçırıyor. Kötü hissedersiniz değil mi? Bunu çocuğunuza da yapmayın.

Sevginizin çocuğunuzun başarılarına, davranışlarına bağlı olmadığını ona vurgulayın. Sadece kendisi olduğu için değerli olduğunu ve el üstünde tutulduğunu bilmesini sağlayın.Ona hata yapmanın büyümenin doğal bir parçası olduğu ve yetişkinlerin de hata yapabileceği konusunda güvence verin. Bu ona her zaman onu desteklemek ve yönlendirmek için orada olacağınızı hatırlatır. Fikirlerine olan takdirinizi ifade ederek yaratıcılığını ve benzersiz bakış açısını teşvik edin.Düşüncelerine değer verildiğini ve saygı duyulduğunu anlamasını

sağlayın. Çocuklarınızı kendiniz gibi olmaya, mükemmel olmaya zorlamayın.Her çocuk kendi hızında ilerler ve her çocuk tek ve özeldir. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.