Çocuklar bu sene okulların yüz yüze eğitime geçmesiyle birlikte daha sosyal oldukları bir eğitim-öğretim dönemi geçirdiler. Çocuklar evde oldukları süreçte sosyalleşemedikleri için okula başladıklarında bazı davranış problemleri gösterdiler. Bunlardan bazıları okula gitmek istememe, okula uyum sağlayamama,arkadaş edinememe, arkadaşlarıyla oynamama gibi problemlerdi.
Bir çocuk için de sosyalleşmek yetişkinler kadar önemlidir. Alışkanlıkların, kişiliğin oluştuğu okul öncesi dönemde bu daha da çok önemlidir. Çocuk sosyalleşerek kendine ve çevresine güven duymayı, arkadaş edinmeyi, çevresine uyumlu davranışlar göstermeyi öğrenir. Sosyalleşen çocukların gelişimi de desteklenmiş olur.
Anne ve baba çocuklarına ev dışında yaşına uygun farklı sosyal çevreler yaratmalı, sinemaya, tiyatroya götürmeli, oyun gruplarına katılmasını sağlamalıdır. Boş zaman etkinliklerine yer vermeli, çocuğun yetenek ve ilgisini ön plana çıkaracak ortamlar yaratmalıdır, aşırı koruyucu ya da aşırı baskıcı bir tutum izlememelidir. Aşırı koruyucu, aşırı baskıcı tutum gösteren ailelerde, çocukların kendilerine olan güvenleri azdır ve bu çocuklar anne babaya bağımlı bireylerdir. Dolayısıyla çocuğun sosyal ilişkileri de kısıtlıdır.
Çocuğun ilgi ve yeteneğine göre de etkinlikler yapılabilir. Spor aktiviteleri, müzik ve enstürman çalma, kitap okuma, doğayı tanıma, resim yapma gibi etkinlikler bir yandan çocuğun sosyalleşmesini sağlarken bir yandan da fiziksel, bilişsel ve duygusal gelişimini de destekleyecektir.
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.