Eğitimin hayatta önemlidir ama niteliği ve kişiye hangi yaşta verildiği ise daha önemlidir. Eğitim küçük yaşta başlar. Kişiye istediğimiz biçimi verecek en uygun zaman çocukluk çağıdır. Yaş ağacı nasıl kolayca eğip bükebilirsek; çocuğu da ailesine, vatanına, insanlığa yararlı bir şekilde yetiştirebiliriz. Yetişkin bireylerin düşüncelerini, alışkanlıklarını değiştirmek zor olduğu için çocuğu da yaş ağaç gibi küçük yaşta ele alıp yetiştirmek gerekir. Okul öncesi eğitim, çocuğu yetiştirme konusunda bu nedenle çok büyük bir öneme sahiptir. Okul öncesi eğitimle, çocuk, kişiliğinin oluştuğu bir dönemde önemli davranışlar kazanır. Çocuk, okul öncesi eğitimle okul ortamını, arkadaş edinmeyi, paylaşmayı , işbirliğini, dostluğu, yardımlaşmayı, sevgiyi, saygıyı, toplum içinde hareket etmeyi öğrenir. Okul öncesi eğitim zamanı, çocuğun kişiliğinin gelişmeye başladığı bir dönem olduğu için çocuğun bu dönemde yaşadığı olaylar ve öğrenmiş oldukları çocuğun hafızasında önemli bir yere sahiptir ve hayatını büyük ölçüde etkiler. Çocukta zeka gelişiminin büyük kısmı okul öncesi dönemde tamamlanır.
Okul öncesi eğitim sevgi ve saygıya dayalı ve velilerin katılımı ve desteği ile olmalıdır. Çocuğunuzun istediğiniz şekilde yetişmesi için öğretmen ile iletişim halinde olmanız ve işbirliği yapmanız yararlı olacaktır. Çocuğunuzun okulda öğrendiklerini evde devam ettirmesi onun alışkanlıklarını önemli ölçüde etkiler, böylece çocuğunuzun istediğiniz alışkanlıkları kazanması ve devam ettirmesi sağlanmış olur.
Okul öncesi eğitimle farklı sosyal çevrelerden gelen çocuklar için ortak bir öğrenme, yetişme ortamı oluşur. Aile ile işbirliği halinde gerçekleştirilen okul öncesi eğitim, çocuğun daha yaratıcı, ileriyi görebilen, yeni fikirler üretebilen ve çevresini kendi amaçları doğrultusunda yönlendirebilen bir birey olarak yetişmesini sağlar.
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.