Takip Et
  • 31 Aralık 2014, Çarşamba

2014’e veda, 2015’e dua

“Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir” der atalarımız.

Bugün 31 Aralık 2014 Çarşamba, biten bir yılın son günü.

Yarınsa 1 Ocak 2015 Perşembe, yeni yılın ilk günü.

Gelişi Çarşamba’dan belli olan yeni bir yıla giriyoruz.

Acısıyla tatlısıyla, başarıları ve başarısızlıklarıyla, mutlu ve mutsuz günleriyle 2014’de veda ediyoruz.

Kültürümüzde, ‘gidenin arkasından kötü konuşmak’ yoktur.

O nedenle her biri birbirinden değerli, her biri ayrı güzellik taşıyan 365 günü bize sunan 2014’e “Güle güle” diyoruz.

Bu yılı da yaşayıp bize nasip eden Yüce Mevla’ya bir kez daha şükrediyoruz.

Gelelim sel alan, don vuran Çarşamba’dan devrolan Perşembe’den ve 2015’ten Aydınlılar olarak beklentilerimize.

Tıpkı 2014 gibi, 2015 de bir seçim yılı olacak.

En büyük dileğimiz, Haziran’daki seçimlerde belirlenecek 7 Aydın milletvekilinin tamamı, Aydın’ın menfaatlerini her şeyin üstünde göreceklerden oluşsun.

Aydınlılar, ‘Büyükşehir’ oluşumuzun birinci yıldönümüne kadar, büyükşehirde yaşadığımızı hissedebilsin.

Kömür ve erzak torbaları dağıtılan değil, iş imkanları çoğalan, doğalgaz kullanımının yaygınlaştığı, jeotermalin de ısıtmada kullanıldığı, ömrümüze ömür katan tertemiz havaya sahip bir Aydın olsun.

İncirliova’nın Arpadere Mahallesi’ndeki öğrenciler, bir daha öğretmensiz kalmasın. Okullarımızda çocuklarımız üşümesin. Aydın, eğitimde marka olmaya devam etsin. Adnan Menderes Üniversitesi, her yönüyle daha da gelişsin.

Çiftçilerimizin daha bilinçli üretim yaptığı, Ziraat Odası Başkanı olabilmek için kavga verenlerin, aynı kavgayı üreticilerin hak ve menfaatlerini savunmak için de verdiği, Ege Et’in olanaklarının spor kuruluşları yararına değil besiciler ve besiciliğin geliştirilmesi için kullanıldığı, ovalarımız ve dağlarımızdan bereket fışkıran bir yıl olsun.

Turizmi Kuşadası ve Didim’deki deniz turizminden ibaret olan açık hava müzesi şeklindeki Aydın’ın her yerinde turist hareketi ve turizm gelirlerinde artış yaşanması için Aydın Ticaret Odası’nın getirdiği turist kafileleri ile yetinilmeyen bir yıl olsun.

Dumanını yel, parasını el alan jeotermali Aydınlıların da seracılıkta kullanabildiği, sağlık turizminin gelişmesini sağlayacak termal tesislerin yapıldığı bir yıl olsun.

Cinayetlerin, trafik ve iş kazalarının, hırsızlıkların yaşanmadığı, toplumun ‘ocular’ ve ‘bucular’ diye ayrışmadığı, kamu hizmeti sunanların akıllı telefonlarla gün öldürmek yerine aklını başına alıp halkımıza en hızlı ve kaliteli hizmeti sunduğu bir yıl olsun.

Aydın’daki yerel gazetelerin, internet haber sitelerinin, televizyonların ve diğer yayın kuruluşların daha kaliteli ve seviyeli yayın yaptığı, daha geniş kitlelere ulaştığı, işini yapan gazetecilerin tartaklanmadığı, gerçek gazeteciler ile ‘gazeteci’ kimliğiyle toplumda yer edinmeye çalışan düzenbazların ayırt edilebildiği bir yıl olsun.

2015’e dair dua ve temennilerimiz bunlarla sınırlı değil. Fakat Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli olduğu için çenemizi daha fazla yormaya da gerek yok.

Yeni yılda her şey gönlünüzce olsun… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.