Takip Et
  • 12 Mart 2014, Çarşamba

15 yıl öncesine gitmek

AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın projelerini açıkladığı kitapçığı incelediğimde, 15-20 yıl öncesine gittim.

O kitapçıkta yer alan vaat ve projelerin tamamına yakınını, 1994-2002 yılları arasında Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu’dan da işittiğimizi anımsadım.

Belediye Başkanlığının son dönemlerinde “Aydın Büyükşehir, Aydınspor Şampiyon” sloganını üretmiş, çoğu kimse de buna gülüp geçmişti.

Aydın, 15 yıl sonra “Büyükşehir” oldu.

AK Parti Adayı Savaş’ın kentsel, tarımsal, ulaşım, çevre, sağlık, eğitim, istihdam ve çeşitli alanlarda gerçekleştirmeyi vadettiği projeleri, Aksu 15 yıl önce dile getirmişti.

Bu projelerden en önemlisi, Büyük Menderes Nehri’nin Buharkent’ten itibaren ıslah edilerek, içinde su sporlarının da yapılabileceği bir kanala dönüştürülmesiydi.

Nazilli ya da Söke’ye ayrı bir üniversite kazandırılması, jeotermalin kentlerin ısıtılıp soğutulması, seracılıkta ve sağlık turizminde kullanılması, Çıldır Havalimanı’nın kargo taşımacılığında kullanılması da Aksu’nun hayal ve vaatlerindendi.

Savaş, Aksu’nun yarım bıraktığı Aykonut projesini tamamlamayı da vadetmiş.

Mustafa Savaş’ın proje tanıtım kitapçığında gördüğüm tek kusur, Kuyucak Belediye Başkan Adayı’nın soy isminin yanlış yazılmasıydı.

Vaat edilenler, iktidarın gücü ve Aydın’ın sinerjisiyle gerçekleştirilemeyecek projeler değil.

Bu durumda insan ister istemez sorguluyor;

Aksu’nun hayallerini ve Aydın’ın 15 yılını kimler çaldı?

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.