Takip Et
  • 31 Ocak 2013, Perşembe

Sadece tabelayı değil, skoru da değiştirelim

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı  oda ve borsaların seçimleri Mayıs’a ertelendi. Yine ertelenir mi bilemiyorum. 

Oysa Aydın’daki oda ve borsalar, tam bir seçim havasına bürünmüştü. Bu hafta sonundan itibaren, peş peşe birer hafta ara ile seçimlerini yapacaklardı. Erteleme kararı, belki heveslerin kırılmasına yol açtı. 

Her işte bir hayır vardır. Bu erteleme kararını da, hayra yormak gerekiyor. Belki de önümüzdeki üç aylık süreçte, daha önceden şekillendirilen komite ve meclis üyelikleri için, mesleklerini ve Aydın’ı daha iyi temsil edebilecek adaylar da çıkacaktır.

Belki oturdukları yerden kodlarla oynayarak, yönettikleri kurumların yeni meclis ve yönetimlerini dizayn etme çabasına girenler, Bakanlar Kurulu’nun aldığı bu erteleme kararı sonrası, o kirli çabalarını yeniden gözden geçireceklerdir.

Aydın için önemli olan, ilimizdeki oda ve borsaları en iyi şekilde teslim edecek, kurumlarına güç katacak kişilerin göreve gelmesi ve TOBB’un taca atılmamasıdır.
Geçmiş yıllarda siyasette ve TOBB gibi ekonomik örgütlerde hep ofsayda düşürülen Aydın, yeniden filizlenmeye başlayan kardeş kavgalarını daha fazla dışa vurmadan, bu seçimlerin Ankara’daki finalinde hak ettiğini almalıdır.

Aydın Ticaret Odası’nın 6 aylık değerlendirme toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, “Artık İngilizlerin önüne bile pasaportumu gururla atabiliyorum” diyerek, Türkiye’de yaşanan değişim ve ülkemizin dışarıdaki itibarını ifade etmeye çalıştı.

Biz de Aydınlılar olarak, AYTO’nun hazırladığı ‘Aydın Pasaportu’nu Ankaralıların, Afyonluların, Konyalıların, Bursalıların önüne gururla atmak istiyoruz, ama oralardan bakıldığında böyle bir gururu yaşama haddimiz ve hakkımız olmadığını görerek, başımızı öne eğmek zorunda kalıyoruz.

Dışarıdan bakıldığında, Türkiye’deki değişimi kör olanlar bile fark edebiliyor. Fakat Aydın’ı Ankara’dan dört gözle baksanız bile, hala yerinde saydığını kolaylıkla görebiliyorsunuz. Buna geçen hafta sonu Ankara’da gerçekleştirilen Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri Seçimi’nde bizzat tanık olduk. Dönüşte Afyonlu meslektaşlarımıza gerçekleştirdiğimiz ziyarette, bunu bir kez daha teyit ettik. Fazla uzağa gitmeden Denizli’den baksanız bile, bunu kolaylıkla görebilirsiniz.

Aydın’ın “Her şeyin en iyisini ben yaparım” diye diye hiçbir şey yapmayan, her alandaki asalaklardan acilen kurtulması gerekiyor.

“Büyükşehir” bunun için büyük bir fırsat. Aydın’ın çok kaliteli, çok yetenekli, çok güçlü, ekibiyle birlikte kendini Aydın’a adayabilecek bir forvete ihtiyacı var.

Aksi halde TOBB’u taca atmaya, ofsayda düşmeye devam ederiz. Tabelalar değişse de, skorda lehimize bir değişiklik olmaz… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.