Takip Et
  • 16 Eylül 2021, Perşembe

Ofsayt ve Aydın

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, tvDEN’de katıldığı canlı yayında, Emin Aydın’la Baş Başa Özel programında söylediği “Ofsaytı kaldıracağız” ifadesi, dünyada gündem oldu.

Birçok ülkenin saygın medya kuruluşlarında da yer alan tvDEN’deki bu açıklamaları üzerine, çok sayıda ünlü golcü futbolcu sosyal medya hesaplarından Sarıgül’ü destekleyen mesajlar paylaştı.

Türkiye’de ve dünyada gündeme gelmenin ne kadar basit ve kolay olduğunu, bu hadise ile bizzat yaşayarak bir kez daha deneyimlemiş olduk.

Sarıgül’ün bu ülkede siyasi bir karşılığının olup olmadığını bilemem. Siyaseten bu ülke için bir umut ve bir alternatif olabileceğini de söyleyemem. Buna ancak seçmen karar verir. Fakat şunu söyleyebilirim ki Sarıgül nerede, ne zaman ve nasıl konuşacağını iyi bilen tecrübeli, donanımlı ve kültürlü bir siyasi figür. Ülkeye faydalı olacaksa da, Allah yolunu açık etsin…

Aslında anlatmak istediğim ne Mustafa Sarıgül, ne de bir anda dünya gündemine oturan “Ofsaytı kaldıracağız” sözü.

Aydın ve Aydınlılar olarak buradan bir sonuç çıkarmamız gerekiyor. “Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü” diye diye kendimizi avuttuğumuz, adeta bir açık hava müzesi olduğu halde yeterince tanıtamadığımız, dünyada bir numara olmasına rağmen incirimizi bile gerektiği gibi değerlendiremediğimiz Aydın’ın, vizyonsuz ve ufuksuz siyasetçiler, vurdumduymaz bürokratlar ve bana neci toplum nedeniyle her gün ofsayta düştüğünü artık kavramamız lazım.

Bizim kendi sahasında top gezdiren hatta sıkça kendi kalesine gol atan çapsız siyasetçi ve yöneticilere değil, karşı sahada mücadele eden, ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayılsa bile her gün gol atan siyasetçi ve yöneticilere ihtiyacımız var.

Bu şehirde 5 yıldır size gol pası atan, tvDEN gibi bir ekran da var. Siz sosyal medya trollerinizle kendi dar alanınızda kısa paslaşmalar yaparak egonuzu tatmin ederken, Sarıgül gibi bir adam gelir “Ofsaytı kaldıracağız” diye diye, o golü atar ve gider… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.