Takip Et
  • 13 Aralık 2022, Salı

Birlik…

Yeni bir haber ajansı doğdu / doğuyor.

Birlik Haber Ajansı...

Biz ona kısaca BHA diyoruz.

Bir havuz medyası değil.

Yandaş, candaş, fondaş hiç değil.

Bir akarsu medyası…

Anadolu’nun dört bir yanından, yerinden ve yerel heyecanla üretilen haberlerin aktığı bir mecra.

Her biri kendi ilinde başarılı gazetecilik ve yayıncılık yapan 800’den fazla yerel haber kuruluşunun yer aldığı bir platform.

Şimdilik, 7 de yurt dışı temsilciliği var.

Kars’taki BHA temsilcisinin ürettiği bir haberi Aydın’daki, Edirne’deki arkadaşımızın ürettiği haberi aynı platformda yer alan Malatya’daki yayın kuruluşunun bedelsiz ya da cüzi bir ücret karşılığında kullanabileceği bir ajans.

Anadolu’daki basın ahlak kurallarından ödün vermeyen, ona buna yamanmayan, kalemini satmayan gerçek gazetecilerin birlikteliğinden doğan bir güç Birlik Haber Ajansı.

Arkadaşlarım beni de BHA Aydın Temsilciliği’ne layık görmüşler.

Hiçbir ekonomik beklenti ve çıkar gözetmeksizin, artık tamamen yok olmak üzere olan ahlaklı gazeteciliğin varlığını ve mevcudiyetini sürdürebilmesi için kabul ettim. Allah utandırmasın.

BHA, aslında Türkiye İnternet Medya Birliği’mizin (TİMBİR) de bir evladı gibi. Birlikten doğan başka bir birlik.

TİMBİR Başkanı Dr. Süleyman Basa, BHA Genel Yayın Yönetmeni Nizamettin Bilici, TİMBİR ve BHA’nın Anadolu’daki birbirinden değerli, mesleğine aşık gazeteci dostlarımızın heyecanı ile önümüzdeki günlerde BHA logolu mikrofonları, Pazar günü Ankara Ulus’ta staj sigortası mağdurlarının basın açıklamasında olduğu gibi sahada ve BHA logolu haberleri de televizyon ekranlarında sıkça göreceksiniz.

Yolun açık olsun BHA…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.