Takip Et
  • 9 Aralık 2013, Pazartesi

Altı oklu yanı boklu

Aydın’a harika bir terminal (otogar) binası kazandırıldı.

Bugünlerde çevre düzenlemesi yapılan bu tesisin, yeni yılın ilk günlerinde hizmet vermeye başlamasını bekliyoruz.

Böylesine güzel bir tesisi Aydın’a kazandırdığı için, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etmemiz gerekiyor.

Kendinden önceki başkanlar döneminde dile getirilen ancak yapılamayan yeni otogarı Aydın’a kazandıran Çerçioğlu, bu projesi ile şehir içi trafiğini de rahatlatacak.

Artık otobüsler Aydın kent merkezine girmeyecek. Yeni Dörtyol’da ve diğer kavşaklarda otobüslerden kaynaklı yoğunluk ve trafikte aksamalar olmayacak.

Otogarlar kentlerin vitrinidir.

Çine Yolu’nda modern bir mimarı ile inşa edilen, altı kubbeden oluşan ve her kubbesinde birer ok bulunan yeni otogarımız da, Aydın’ın bu alandaki mahcubiyetini giderecektir.

Fakat, böylesine güzel bir tesisin hemen yanında Aydın Belediyesi’nin Arıtma Tesisi’nin bulunması ve buradan yayılan kokunun önlenememesi, kentin imajına büyük zarar verecek gibi gözüküyor.

Aydın’a gelmeyen, Aydın’da yaşamayan, ancak otobüslerle ilimizden transit geçiş yapan yolcular bile, eğer önlenemezse Aydın’ı hep bu pis kokusu ile anımsayacak.

Özellikle havanın yağışlı olduğu günlerde insanın burun kemiklerini sızlatan bu pis koku tam olarak önlenmeden, o tesisin hizmete açılması Aydın’a kötülük olur.

Aydın’ın yeni otogarının “Altı oklu, yanı boklu” diye anılmasını istemiyorsak, bu soruna gündelik değil, kalıcı çözüm bulmamız gerekiyor.

Aydın’ın zihinlerde “çağdaş bir kent” olarak yer etmesi için… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.