Takip Et

Benzin deposundan mazot çalınır mı?

Biz gazeteciler, çok önemli bir iletişim mesleği icra ediyoruz.

Öncelikli görevimiz, hızlı olduğu kadar en doğru haberi okuyucuya aktarmak.

Bazen kalifiye eleman yetersizliğinden,

Bazen kalifiye elemanın aşırı özgüveni veya keyfiliğinden,

Bazen de zaman yetersizliğinden, okurlarımıza hatalı ve yanlış haberler sunabiliyoruz.

Geçtiğimiz hafta bizim Denge Gazetesi’nde de bu anlattıklarıma örnek olabilecek, hatalı bir haber yayınlandı.

Üç beş kişinin elinden geçtikten sonra yayına verilen bu haberde, bir TIR’ın benzin deposundan mazot çalındığı yazıyordu.

Biz de sadık okurlarımızdan Eraydın Aktuğ’un haklı tepkisiyle bu hatamızın farkına varabildik.

Belki farkına varamadığımız, daha çok büyük hatalarımız da oluyordur.

Fakat sebebi her ne olursa olsun, mazeret kabul etmeyen ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuran bir iş yaptığımız için kılı kırk yarmamız ve kendimizi sürekli geliştirmemiz gerekiyor.

Hırsızlara benzin deposundan mazot çaldırmamak için muhabirlerimizi, haber servisi ve yazı işlerinde görevli arkadaşlarımızı eğitmeliyiz.

Güç şartlarda ayakta kalma mücadelesi veren yerel yayın kuruluşlarının, daha kaliteli habercilik ve yayıncılık için gerekli olan bu eğitimleri personeline sunması da neredeyse imkansızdır.

Bu eksiğimizi de sektörel kurum ve kuruluşlarımızın zaman zaman ilimizde ve bölgemizde düzenledikleri eğitim seminerleriyle gidermeye çalışıyoruz.

Basın Yayın ve Enformasyon Muğla Bölge Müdürlüğü ile Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın ortaklığında ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin katkılarıyla düzenlenen, dün başlayan ve bugün sona erecek olan iki günlük eğitim seminerinden de azami ölçüde faydalanmaya çalışıyoruz.

Meslektaşlarımıza bir daha benzin deposundan mazot çaldırmamasını sağlaması temennisiyle, bu semineri düzenleyenlere, katkı sunanlara ve değerli bilgilerini bizlerle paylaşan Hülya Dinçel ve Berrin Tuncel Birer hocalarımıza sonsuz teşekkürler.

En büyük teşekkür de bu mesleğin var olmasını ve ayakta kalmasını sağlayan okurlarımız adına, 'benzin deposundan mazot çalınması' ifadesini Denge'ye yakıştıramayan ve haklı olarak bizlere sitem eden Eraydın Abi'ye... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.