Takip Et
  • 25 Haziran 2015, Perşembe

Biz hep farklıyız…

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni abimizin başkanlığında, aralarında BİK Şube Müdürü, BYEGM İl Müdürü ve Emniyet Müdür Yardımcısı’nın da bulunduğu 20 kişilik bir heyet, “Medya Köprüsü Projesi” kapsamında Almanya’nın Nürnberg ve Regensburg kentlerine misafir olmuş.

Antalyalı meslektaşlarımız ve beraberindekiler, altı günlük program kapsamında Nürnberg ve Regensburg’un tarihi yerlerini gezmiş ve Regensburg’un en yüksek tirajlı yerel gazetesi olan Mittelbayerische Zeitung’u da ziyaret etmişler.

Belki “Tüm bunlardan bize ne?” diyebilirsiniz. Ben de Mevlüt Başkan ve diğer meslektaşlarımızın söz konusu geziyle ilgili paylaşımlarını görünce, “Bana ne” deyip geçmiştim. Fakat Basın İlan Kurumu’nun interten sitesinde söz konusu geziyle ilgili yayınlanan haberi okuyunca, oradaki bazı bilgileri sizlerle de paylaşmak istedim.

Mittelbayerische Zeitung Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Manfred Sauerer, bölgede 4 yerel gazete olduğunu ve vatandaşların gazeteleri çok sıkı takip ettiğini belirtmiş. İnternet üzerinden de yayın yaptıklarını kaydeden Sauerer, "Çok fazla internet gazetesi takip edildiği için internet gazetesi de oluşturduk. Onun için ayrı bir editör grubumuz var. Önceleri internet gazetemiz ücretsizdi ancak çok fazla okununca son birkaç haftadır ücretli hale getirdik" demiş.

Sosyal medyayı çok etkin bir şekilde kullandıklarını da ifade eden Manfred Sauerer, 115 bin nüfuslu bölgede 100 bin abonelerinin olduğunun altını çizerek, "550 çalışanımız var ve burada abonelik sistemi devam ediyor. Her sabah insanlar kapılarında gazete görmek istiyor. Gazetemiz her sabah 100 bin abonemizin evine kadar gidiyor" diye konuşmuş.

Adamların 115 bin nüfuslu bir bölgede 100 aboneleri varsa, nüfusu 1 milyon 50 bin olan Aydın’da yerel gazetelerin 800-900 bin abonesi olması gerekmez mi?

Peki Aydın’da en çok okunan yerel gazetenin abone sayısı nedir biliyor musunuz?

Sadece bin 500.

Bu sadece Aydın’da değil, ülkenin tamamına yakınında böyle.

Acı ama gerçek…

Meslektaşlarımıza ziyaret ettikleri Orta Frankonya Eyaleti Emniyet Genel Müdürü Elke Schönweib tarafından da kentin genel güvenliği hakkında bilgiler verilmiş.

Gazetecilerin bölgede olan asayiş ve adli olaylarla ilgili bilgilendirilmesine önem verdiklerini belirten Schönweib, "Herhangi bir yerde bir kaza ya da asayiş olayı meydana geldiğinde telefon numaraları bizlerde kayıtlı olan gazetecilere sms göndererek olayı haberdar ediyoruz" demiş.

Olay yerine giden gazetecinin doğru bilgiyi almasını kolaylaştırmak için Emniyet Müdürlüğü basın biriminden bir görevlinin olay yerine giderek durumu kontrol ettiğini de belirten Schönweib, insan haklarının ve özel hayatın gizliliğinin esas olduğunu ve bu konudan hiçbir şekilde taviz verilmediğini söylemiş.

Bizde ise doğru bilgiye ulaşmaya çalışan gazetecilere, susuz dereden su getirtilir. Yanlış yazdıklarında da gazetecilere “Yalancı” yaftası yapıştırılır.

Demem o ki bu memlekette, gazetelerin de gazetecilerin de pek bir önemi ve değeri yok.

İnsanlığın da… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.