Takip Et
  • 3 Kasım 2021, Çarşamba

Bakanı geldi, binası yapılıyor, ırzına geçenler ne olacak?

Hani şu elinde terazisi olan ve gözü kapalı olduğu için Aydın’da özellikle son 10 yıldır ırzına geçilen Adalet var ya, önceki gün onun Bakanı geldi Aydın’a.

Biz de umudu kesmiş, “Bunun kimi kimsesi yok mu?” derken, Bakanı’nın çıkıp gelmesi; umutlarımızın yeniden yeşermesine vesile oldu.

Ne iyi ettin de geldin Bakan Bey!

Baktın mı, tam olarak gördün mü, yoksa senden de sakladılar mı bilmiyorum ama gerçekten Aydın’da adalet içler acısı bir durumda.

Gözünün bağı yetmiyormuş gibi, 15 Temmuz’dan bu yana ağzını da iyice bağladıkları için haykıramaz hale de geldi zavallı (!)

Hani diyorsun ya, “Sesi çok çıkanın değil, haklı olanın yanındadır” diye. Aydın’da hiç de öyle değil be Bakan Bey!

Keşke kendisiyle iki kelam edebilseydin de, kimlerin rakı masasında zorla dansa kaldırıldığını, Kuşadası’nda bir gecelik zevklere, üç kuruşluk dünya malını heves edenlerin arzularına nasıl kurban edildiğini haykırabilseydi…

Bakan Bey, kendisi de ifade ve bir anlamda itiraf ediyor;

"Aydın'ımızın en önemli sorunu, bir adliye sorunuydu” diye.

Ve devamında şunları söylüyor, Sayın Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül:

“Bu konuda da çok önemli neticeler elde ettik. Aydın'ımıza yakışır şekilde yaklaşık 100 bin metrekarelik kullanım alanına sahip bir adliyenin projesini tamamladık. Önümüzdeki ay yer teslimi yapılacak ve inşaatına başlayacağız. Geçtiğimiz ay, Sayın Cumhurbaşkanımız da onayını verdi, bütçesi, tüm ödenekleri hazırlandı ve inşallah mevcut adliyemizin 10 katı büyüklüğünde bir yer olacak. Aydın'a yakışır, tüm vatandaşlarımızın hizmetlerini çok daha güzel bir şekilde alacağı bir adliyeyi yapacağız."

Bakan Gül, Söke, Bozdoğan ve Germencik'e yapılacak yeni adliye binalarının bir kısmının projesinin tamamlandığını, Nazilli Adliyesinin genişletilmesi için de çalışmaların devam ettiğini belirtiyor.

Bu açıklamalardan da anlaşılacağı üzere, Türkiye’de Adalet Sarayı olmayan tek il olan Aydın, bu ayıbından da bir iki yıla kadar kurtulmuş olacak, ilçelerdeki adalet hizmeti de daha yeni ve kaliteli mekanlarda sunulacak.

Bakanı geldi, binası da yapılıyor, inşallah Aydın’da son dönemde gördüğü kötü muamelelerden dolayı çok gücenmediyse, Adalet’in kendisi de yakın zamanda kendine gelir inşallah.

Naçizane tavsiyem; Aydın’da şu 100 bin metrekarelik alana yapılacak yeni Adalet Sarayı’nın girişine dev bir ‘Adalet’ heykeli de yapın. Elinde terazisi ve gözleri yine kapalı olsun. Sırtı, duvara tasvir edilen kanun kitabına dayalı olsun. Mümkünse arada en ufak boşluk da bırakılmasın. Maazallah…

Son bir beklentimiz de, Aydın’da bugüne kadar Adalet’in ırzına geçenlerin, yaptıkları yanlarına kar kalmasın.

Sadece Aydın’dan gelip geçenlerden, Aydın’daki işbirlikçilerinden değil, İzmir’den gelip gidenlerden de yaptıklarının hesabını bir bir sorun, burunlarından fitil fitil getirin… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.