Takip Et
  • 28 Aralık 2012, Cuma

Yeniden başlamak..


Her bitiş, yeni bir başlangıçtır. Bitişe direnmek, onu kabullenmemek; yeni bir başlangıca engel olmaktan başka bir anlam ifade etmez. Yeniden dirilişe inanıyorsa, ölümden de korkmamalı insan. Aksine yeni bir başlangıcın heyecanını yaşamalı. Çünkü o yeni başlangıçta, seninle aynı heyecanı yaşayanlar olacaktır yanı başında. Diğerleri, zaten kendi köhne dünyalarında kalmıştır geride.
Bazen yeniden başlamalı, başlayabilmeli insan. Gerekirse sıfırdan.. Durmak, beklemek, kaybetmektir aslında. Hazırdan yemektir. Bekleyerek kaybetmektense, sıfırdan ve yeniden başlayarak yola devam etmeli; geçmişte kazanılanları kaybetmek, yeni kazançlar elde edememek pahasına da olsa. Yaşayan ölülerle her gün ölmektense; bir kere ölmeli insan, “yeniden diriliş” inancıyla…
Çocukluğumda, 1980’li yılların başında, Perşembe günleri Çine Pazarı’nda belediye hoparlörlerinden reklam kayıtları yayınlanırdı, harika fon müzikleri eşliğinde.
“…Gülüm benim gülüm benim, derdim aşkım canım benim.. (İbrahim Tatlıses’in son kaseti çıktı!) ..Ayırmasın Tanrım bizi, budur inan tek dileğim…”
Bu anonsu duyunca ben de sanırdım ki, İbrahim Tatlıses bir daha kaset çıkarmayacak, müzik yaşamına son veriyor. Kahrederdim kendi çocuksu dünyamda, böyle muhteşem ve büyüleyici sese sahip bir sanatçı niye son kasetini çıkarıyor diye.
Büyüdükçe anladım ki, her son kaseti İbrahim Tatlıses için yeni bir başlangıç oluyordu. Her yeni albümünde farklı bir tarz deniyor, çağa ayak uydurarak, toplumun her kesimine hitap eden müzikler üretiyordu. Artistler ölür, ama sanatçılar asla ölmez. İbrahim Tatlıses’in hala ayakta olması, yakın zamanda kaybettiğimiz Neşet Ertaş ve diğer gerçek sanatçıların şarkı ve türkülerinin hala dilden dile dolanıyor olması gibi…
Her yeni günde olduğu gibi, her yeni yıl da yeni bir başlangıçtır; her ne kadar Noel kutlama kültürümüz olmasa da. Bazen yeni hedefler koyarız kendimize, yeni yıla dair. Şimdi yine, yeni bir yılın arefesindeyiz. Biz de yeni hedefler koyduk kendimize. Denge Ailesi olarak, sizlere yeni yılda, yepyeni uygulamalarla ulaşmayı arzuluyoruz. Geride kalan 15 yılda sürekli kendimizi yenileme, geliştirme içgüdümüzle…
2012’de yitirdiklerimizi bir kez daha rahmet ve özlemle anarken, Aydın’ımız ve bizler için her günü yeni heyecanlar ve artan mutluluklarla yaşanması temennisiyle, yeni yılınız kutlu olsun.
Yeniden başlamayı başarabilenlerle birlikte, yeniden ve yenilenerek buluşmak dileğiyle… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.