Takip Et
  • 13 Ağustos 2014, Çarşamba

Çine’nin kaza gerçeği ve ambulans sorunu

Öncelikle şunu belirteyim ki, Aydın’da işlerini ciddiyetle, hassasiyetle ve hayatlarını tehlikeye atarak yapanların başında, 112 Acil Servis ekiplerinde görev yapanlar geliyor.

Doktoruyla, acil tıp teknisyeni ve şoförüyle, 112 Komuta Merkezi ve ambulanslarında, üstelik Aydın gibi sıcak ve hareketli bir memlekette işlerini başarıyla yürüten Acil Sağlık ordusu, her türlü övgüyü fazlasıyla hak ediyor.

Bildiğim kadarıyla, Çine’de konuşlandırılmış tam donanımlı sadece bir 112 Acil Servis ambulansı ve ekibi görev yapıyor.

Bu ambulans başka bir göreve gittiğinde vukuu bulan olaylara, Efeler’den yönlendirilen 112 ekipleri müdahale etmek zorunda kalıyor.

O nedenle, özellikle ilçede meydana gelen trafik kazaları sonrası, yaralıların müdahalesi ve sevki için yarım saatten fazla ambulans bekleniyor.

Son birkaç ayda ilçede yaşanan olaylar, Çine’nin ambulans ve 112 Acil Servis Ekibi yetersizliğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Zaten ilçedeki Ticaret Lisesi’nin önünde hemen her gün birden fazla trafik kazası meydana gelmektedir.

O noktadaki kazaları önleme yönünde, uzun zamandır hiçbir yetkilinin bir çabası da bulunmuyor.

Mademki bu noktadaki trafik kazaları yaşanmaya devam edecek, sadece o bölgeye bile bir 112 Acil Servis Ekibi konuşlandırmak gerekiyor.

Aksi halde Çine kaynaklı “Aynı yerde yine kaza” ve “Çine’de yine ambulans krizi” başlıklı haberleri okumaya devam ederiz. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.