Takip Et
  • 17 Mart 2014, Pazartesi

Başbakan Aydın'da ne konuşacak?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart’taki yerel seçimler öncesi bugün Aydın’da miting düzenleyecek.

Erdoğan, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana seçimler öncesi ve açılış törenleri için çok defa Aydın’a geldi.

“AK Parti Genel Başkanı” sıfatı ile Aydın’a ilk kez geldiği 22 Mart 2002 Cuma günü, il binasının açılışını da yaptı.

Açılış öncesi İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde, AK Parti Aydın Kurucu İl Başkanı Ahmet Rıza Acar tarafından “İkinci Menderes” ilan edildi.

Erdoğan, o ilk gelişi ve sonraki Aydın ziyaretlerindeki tüm konuşmalarında demokrasi şehidimiz Adnan Menderes’e geniş yer verdi.

Bugün de öyle yapacak…

Başbakan Erdoğan, 12 Eylül 2010’da gerçekleştirilen Anayasa değişikliği referandumu öncesinde, 5 Ağustos 2010 günü de Aydın İstasyon Meydanı’ndaydı.

O konuşmasının bir bölümünde de Aydınlılara şöyle seslenmişti:

“Bugün de tıpkı 27 Mayıs öncesinde olduğu gibi aynı sinsi oyunlar oynanıyor. Nasıl ki Demokrat Parti’yi sivil diktatörlükle suçladılarsa, şimdi de aynı suçlamayı AK Parti'ye yaparak milli iradeye engel olmak istiyorlar. Şimdi de hükümeti zayıflatmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Şehirlerde huzuru bozan ve ülkeyi kaos ortamına sürüklemek isteyenler şimdi de sahnede. O zaman da ülkeyi kaosa sürüklemekten çekinmeyip kardeş katliamına göz yumanlar, şimdi de AK Parti'yi suçlamak için şuurlarını yitirmiş durumda. Bana, ‘Menderes’in akıbetini bilmiyor musun?’ diyorlar. Biz bu yola beyaz gömleğimizi giyerek çıktık. Sevsinler sizin demokratlığınıza. Bir canımız var. Bunu da Allah verdi, Allah’tan başkası alamaz. Ben milletim için bu canı feda etmeye de hazırım. Yüce Divan'dan korkmuyoruz. Biz bu yola başımızı koyduk. Sadece ve sadece milletin seçimiyle iş başına gelecek ve sadece ve sadece milletin iradesiyle emaneti teslim edeceğiz. Bu ülkede artık kendini hukuktan üstün görenler değil, hukukun üstünlüğü hakim olacak…”

Ülkedeki kaos ortamı 4-5 yıl öncesinden ve hatta 12-13 yıl öncesinden pek farklı değil.

Haliyle Başbakan Erdoğan’ın bugün Aydın’da yapacağı konuşma da öncekilerden pek farklı olmayacak… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.