Takip Et

Kırık akıllılar değil, kırk akıllı kazandı

Gazetemizin yaklaşık 10 gündür gündemde tuttuğu ‘Didim’e cezaevi’ konusunda kırık akıllılar değil, gelişmeye mantıklı şekilde yaklaşan ve tepkisini medenice ortaya koyan kırk akıllı galip geldi.

Sonuç itibariyle, Adalet Bakanlığı’nın Didim’de hazineye ait denize sıfır 4 bin dönümlük alanda yapmayı planladığı açık cezaevi fikrinden vazgeçildi.

Konuyla ilgili haberin ilk yayınlandığı günden itibaren sağcısı solcusu, kadını erkeği, okumuşu cahili bu fikre karşı çıktı.

Türkiye’nin önemli turizm cennetlerinden biri olan ve turizm sezonlarındaki nüfusu 500-600 bini bulan Didim’e açık cezaevi yapılmasını düşünmek bile akla ve mantığa aykırı bir durumdu.

Dolayısıyla birkaç kırık akıllının kuyuya attığı o taş, sağduyulu kırk akıllı tarafından kısa sürede çıkarıldı ve Didim ve Türk turizminin zarar görmesi önlendi.

Haberi gündeme taşıyan ve sonuçlanana kadar takibini başarıyla yürüten haber kadromuzdaki Hakan Akın, Ediz Verdioğlu ve Emin Aydın’a, teşekkür ediyorum.

Peki orada açık cezaevi yaparak bir nevi Didim’i cezalandırmak isteyenler kimlerdi?

Bu projenin gündeme getirilmesinin, Didim’deki 30 Mart Yerel Seçim sonuçları ile bir ilgisi var mıydı?

Hiç sanmıyorum.

AK Parti Didim İlçe Teşkilatı’nın ve AK Partili Eski Kültür ve Turizm Bakanımız Atilla Koç’un bile karşı çıktığı bu projenin ‘Didim’e siyasi ceza’ olarak değerlendirilmesi, Didim’e açık cezaevi yapılması fikri kadar acımasız olur.

Aydın’ın diğer önemli turizm merkezi Kuşadası’na dünyanın önemli kongre merkezlerinden birini kazandıran ve ülkenin turizm gelirlerini artırmak için çaba harcayan bir siyasi iktidarın, Didim’e böylesine çocuksu bir cezalandırma mantığı yaklaşması beklenemez.

Fakat bazı aklı kırıkların bir daha böyle sıkıntılar yaşatmaması için Aydın sınırlarında Pamucak’tan Bafa Gölü’ne kadar olan sahil bandı acilen ‘Organize Turizm Bölgesi’ ilan edilmeli.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin firari Başkanı Hulisi Akşit, ‘Organize Turizm Bölgesi’ ile ilgili düşüncesini, dünürü Duru Kuru Temizleme’nin sahibi Hayati abinin vefat ettiği gün, büromuzda sohbet ederken dile getirmişti.

Ben de o kırık akıllılara hatırlatayım istedim.

Kulakları çınlasın… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.