Takip Et
  • 28 Şubat 2013, Perşembe

Bizim için her taraf sizsiniz

Mesleğimiz açısından, yine çok hassas bir döneme giriyoruz. Çünkü bir yıl sonra yerel seçimler var. Üstelik öncekilerden çok farklı ve heyecanlı bir yerel seçim süreci yaşanacak. Tüm kentleri, kasabaları ve köyleriyle, Aydın ilk ‘Büyükşehir Belediye Başkanı’nı seçecek. Belde belediyeleri kapanıyor, ama İlçe Belediye Başkanlığı seçimleri de çok çekişmeli geçecek. Bugüne kadar sadece köy muhtarı, il genel meclis üyesi ve milletvekilini belirlemek için oy kullanan kırsaldaki seçmenler, artık hem büyükşehir, hem de bağlı bulundukları ilçenin belediye başkanını da seçecek. 

Sözün özü; siyasetçiler açısından çok çetrefilli, seçmenler açısından yüksek heyecanlı ve sonuçları itibariyle büyük sürprizlerin yaşanacağı bir seçim süreci bizleri bekliyor. Şimdiden görevlere talip olan siyasetçilere üstün başarılar, seçmenlere de isabetli kararlar diliyoruz. Aydın’ımız için en hayırlı sonuçların alınacağı bir seçim olmasını temenni ediyoruz.

Bu seçim sürecinde diğer yerel yayın organları ve gazetecilerin nasıl bir politika izleyecekleri beni hiç ilgilendirmiyor. Fakat biz Denge Gazetesi olarak, kurulduğumuz 1998 yılından bu yana sürdürdüğümüz “tarafsız habercilik” ilkemizden bu seçim sürecinde de asla taviz vermeyeceğiz. Fakat okurlarımızın tarafsız haberciliğimizle, köşe yazılarımızdaki, yani yorumlardaki hürriyetimizi birbirinden ayırt ederek değerlendirmede bulunmalarını istiyoruz. Çünkü haber tarafsız, yorum hürdür. Haberlerdeki tarafsızlık gazetenin kimliğini, köşe yazılarında dile getirilenler de o yazıyı yazan arkadaşlarımızın özgürlüğünü ve kişisel düşüncelerini yansıtır.

Örneğin, “Köylerden çöp teşekkürü” gazetemizin tarafsızlığını ortaya koyan bir haberdir. “Bazı belediyeler yaklaşan yerel seçimler öncesi köylerin çöplerini toplama telaşı yaşarken, bazı belediyelerin kentten topladıkları çöpleri hala köylere dökmeye devam etmesi ahmaklık değil midir?” bu da benim şahsi yorumumdur ve beni bağlar.

Denge Gazetesinin, özellikle siyasi anlamdaki tarafsızlığından şüphe duyanların, 18, 19, 20, 21 Şubat tarihli gazetelerimizin manşet haberlerini incelemelerini tavsiye ediyorum. Bir yerel gazetenin kimliği hakkında öngörüde bulunmak için, sadece bir sayısına bakarak karar vermek doğru değildir.

Biz tarafsızlık ilkemizden ödün vermeden, bu seçim sürecini de başarıyla atlatacağımıza inanıyoruz. Hiçbir siyasi çevrenin, geçmişte olduğu gibi bu yerel seçim atmosferinde sokaklarda paket paket Denge Gazetesi dağıttığına şahit olamayacağınızın garantisini şimdiden veriyorum. Çünkü biz biliriz ki, sadece haberi çıktı diye siyasetçilerin sokak sokak, ev ev dağıttıracağı gazetenin, aslında bizim itibarımızın darmadağın edildiği anlamına geleceğini. Fakat bayilerden de temin edilebilen bir gazete olduğumuz için, bu çevrelerin toplu alım yaparak gazetemizle siyasetlerini tebliğ çabasına girerlerse de, bu mesuliyet bize ait olmaz.

Kaldı ki, siyasetçilerimizin böyle bir çaba içine girmesine de gerek yok. Özellikle Aydın Merkez, Çine, İncirliova, Karpuzlu, Germencik, Koçarlı ve Köşk’te geniş bir okuyucu kitlesine sahip olan Denge Gazetesi, anlık güncellenen internet sitesiyle de tüm gelişmeleri sıcağı sıcağına takipçileri ile paylaşmaktadır. Çok hassas bir mesleği icra ettiğimiz halde, zaman zaman bizler de hatalar yapabiliyor, yada geçen hafta internet sitemizde olduğu gibi teknik nedenlerle okuyucularımıza ulaşmakta güçlükler yaşayabiliyoruz. Fakat biz bu işi halisane duygularla yaptığımız için, siz okurlarımızın da desteği ve güveniyle o güçlükleri bir şekilde aşıyor ve sizlere ulaşıyoruz.

Biz tarafsızız. Çünkü bizim için her taraf sizsiniz. Yani Aydın’ın tüm renkleri ve güzellikleri…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.