Takip Et
  • 9 Aralık 2014, Salı

Nazilli el olmasın

Sümerbank Basma Fabrikası’nın açılışı için 9 Ekim 1937’de Nazilli’ye gelen Mustafa Kemal Atatürk, “Nazilli istikbalde vilayet olacaktır” dese de, aradan geçen 77 yılda bu gerçekleşmemiştir.

Hemen her dönemde siyasetçiler tarafından istismar malzemesi yapılıp çeşitli sözler verilse de, Aydın’ın en büyük ilçesi olan Nazilli il yapılmamıştır.

Ben bundan sonra da Nazilli’nin il olacağına ihtimal vermiyorum.

Atatürk’ün sözü ve sonraki dönemlerde siyasi liderlerin vaatleriyle 77 yıldır il olma hayaliyle yaşayan Nazillililer de, Aydın’ın büyükşehir olmasıyla bu hayallerinden vazgeçmiş durumdalar.

Fakat burası Türkiye. Yarın ne olur bilinmez…

Nazillililer bile il olma hayalinden vazgeçmişken, büyükşehir yapısına uyum sağlayamayan köyden mahalleye dönüşen kırsaldaki yerleşim alanlarında belediye zabıtalarıyla boğuşmak zorunda kalan diğer ilçelerdeki vatandaşlar, Nazilli’nin il yapılmasını bir kurtuluş olarak görür hale gelmiş.

Son günlerde dilden dile dolaşmaya başlayan bu hayali hayale göre, Nazilli il yapılacak ve Aydın’da büyükşehir uygulaması sona erecekmiş.

Sizin anlayacağınız daha yolun başındayken büyükşehir yapısı ve düzeninden bıkanlar, çare aramaya ve kendi kafasına göre çözümler üretmeye başlamış.

Başta da belirttiğim gibi, bu saatten sonra Nazilli’nin il olması çok zayıf bir ihtimal.

Fakat büyükşehrin en büyük ikinci parçası Nazilli, Aydın’a el de olmasın…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.