Takip Et

Başka Aydın’dan haberler (8)

Yerlisinin kıymetini bilmediği, yabancısının suyunu, taşını, toprağını ve tarihini satmaya çalıştığı, gelinleri süslü, damatları havalı, kızlarının gözü yaşlı, oğlanları avanak Başka Aydın’dan haber merkezimizin ulaştığı son gelişmeleri aktarmaya devam ediyoruz.

***

Başka Aydın’ın baş eyaletinde, başkalarının bugüne kadar yapmayı akıl edemediği ya da işine gelmediği başka işler yapmaya devam eden belediye, hafta sonu Başka Aydın’ın otlarını ve diğer tescilli yöresel lezzetlerini halkla buluşturmuş. Sadece karnı değil böylesi etkinliklere de aç olan halk, Pınarbaşı’na akın etmiş. Etkinlik alanına karadan ulaşım sağlamakta güçlük çekenler, araçlarını Aytepe’ye park ederek, Pınarbaşı’na teleferikle inmiş. Halk, üç gün boyunca durmaksızın insan taşıyan bir teleferiğe sahip oldukları için şükredip böylesine kıymetli bir hizmeti ölü yatırıma dönüştürmeyen yetkililere teşekkür etmiş.

***

Yerli ve yabancı iki ayaklı köpekleri beslemekten dört ayaklı can dostlarla ilgilenmeye fırsat bulamayan Başka Aydın’ın yetkilileri, son günlerde şehrin dört bir yanını saran aç, susuz ve bitkin haldeki köpeklere kayıtsız kalmaya devam ediyormuş. Evlerinden sokağa adım atamaz hale gelen şehir ahalisi, tepkilerini ve şikayetlerini defalarca dile getirseler de bir muhatap ve soruna çözüm bulunamamasına tepki gösteriyormuş. Her önüne gelene kemik atmakla mahir, şehircilik ve belediyecilik alanında master yapmış kadroya sahip bir yapının, sokak köpekleri sorununa nasıl bir çözüm bulacağı merak konusu olmuş.

***

Emsallerine göre çok çok geride kalan Başka Aydın’ın bu farkı kapatabilmesi için ahali hırslı yöneticiler atanması talep etmiş. Bu talebe cevap verenler, bazı alanlara yanlışlıkla hırslı değil hırsız yöneticiler atadıklarının farkına varınca, paniğe kapılarak parmakları yerinde mi, değil mi diye saymaya başlamış. Halk, sadece çalınanların değil, şehirde görevlendirilen tüm yöneticilerin hırslı mı yoksa hırsız mı olduğu yönünde kapsamlı bir inceleme ve sayım yapılmasını istemiş.

***

Nüfusu 1,5 milyona yaklaşan Başka Aydın’da henüz sivil uçuşlara açık bir havalimanı bulunmazken, nüfusu 600 bin olan Tokat’ta havalimanı açılması, Başka Aydın’da da sevinçle karşılanmış. Ahali, “İyi ki Başka Aydın'da bir havaalanımız yok. Baksanıza gelen soyuyor, giden soyuyor. Havaalanımız olsa, maazallah günübirlik soyguncular da dadanır bu şehre” diyerek şükretmiş.

***

Daha neler neler, ne naneler, meyhaneler, neyhaneler, darphaneler, efsaneler, şahaneler, bahaneler...

Başka Aydın’dan daha nice ve ince haberler için takipte kalın… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.