Takip Et
  • 15 Ağustos 2014, Cuma

Aydın’ın bakanı olacak mı?

Konyalı meslektaşlarımız, Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nu ‘Başbakan’ ilan ettiler bile.

Davutoğlu’nun ismi, zaten aylardır Recep Tayyip Erdoğan sonrası AK Parti’nin ve hükümetin başına geçebilecek muhtemel isimler arasında yer alıyordu.

Böyle olmasa bile, Konyalı gazeteciler ‘eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek’ istemiştir.

AK Parti’nin 27 Ağustos’ta Olağanüstü Genel Kurulu var.

Yeni Genel Başkan belirlenecek.

Ertesi gün de, seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk iş olarak, AK Parti’nin yeni genel başkanını Çankaya’ya çağırarak, hükümeti kurma görevi verecek.

Bizim Aydınlılar olarak, AK Parti’nin üst üste seçim yenilgileri aldığı ve milletvekili çıkarma potansiyelini 2’ye kadar düşürdüğü bir ilden ‘Genel Başkan’ seçilmesi ve başbakanımız olması gibi bir beklentimiz yok.

Fakat muhtemelen Mart’ta yapılacak erken genel seçimlere kadar 7 ay görevde bulunacak yeni kabinede bir bakanımız olsa, memleketimiz için fena olmaz.

Maksat eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmekse, biz de 28 Ağustos’ta hükümeti kurmakla görevlendirilecek yeni Başbakan’dan ve bu listeyi onaylayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, Aydın’a bir bakan istiyoruz.

Aydın İl Kadın Kolları Başkanlığından itibaren yıllarca bu partinin kahrını çekmiş Semiha Hanım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını, hatta hukukçu kimliği ile Adalet Bakanlığı görevini bile yürütebilir.

Yine partinin kuruluşundaki Aydın İl Başkan Yardımcılığından itibaren 13 yıl boyunca bu partinin kahrını çekmiş Mehmet Erdem de çeşitli bakanlıkları 7 ay da olsa yürütebilecek kabiliyet ve liyakate sahip.

Kendimizi ‘darı ambarında’ gördüğümüzden değil, Erkan Mumcu faciasından sonra kısa süre de olsa Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Atilla Koç’un memlekete dolaylı da olsa sağladığı katkıları bildiğimiz için, yeni kabinede Aydın’dan bir bakan istiyoruz.

30 Mart'ta Aydın Meydanı'nda Tavas Zeybeği oynayamasa da, Buharkent'i 2 ayda çalan Denizlili bir bakanın neler yaptığını ve neleri başardığını bildiğimiz için istiyoruz.

İstiyoruz ki, Büyükşehir ile birlikte dertleri iyice büyüyen, her gün serhoş hergün serhoş şu Aydın’ın uşağının da bir bakanı, ilgileneni, elinden tutanı olsun... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.