Takip Et
  • 2 Aralık 2014, Salı

Denge’nin yeniden doğuşu

Aydın Denge Gazetesi’nin kuruluş tarihi 22 Temmuz 1998. Aylık olarak yayına başladığında da, 15 Mayıs 2000’de yayınlarını günlüğe döndürdüğünde de ve sonraki süreçte, Aydın yerel basınına hep güç kattı.

2 Aralık 2013 tarihi ise hem Denge ve hem de Aydın yerel basını için bir milat oldu. Denge, Aydın henüz büyükşehir olmadan yeni boyutu ve yayın anlayışı ve “Büyüyen Aydın’ın Gazetesi” sloganıyla il sınırlarının tamamına ulaşmaya başladı.

Bugün, “Yeniden doğmak var ya…” diyebileceğimiz bu yeni ve zorlu süreçte koskoca bir yılı geride bıraktık.

Kimilerine göre delilik, kimilerine göre ahmaklık olarak görülen ve kimilerinin belki de hasetlikle veya bizi çok sevdikleri için ‘bunlar üç ay sonra batar’ diye adlandırdıkları Denge Gazetesi’nin bu zorlu sürecinde en büyük destekçimiz, 1998 yılından beri olduğu gibi yine okurlarımız oldu.

Aslında yaptığımız ne delilik ve ahmaklıktı; ne de bile bile bir bataklığa sürüklenmek. Tek amacımız, sadece severek yaptığımız bu işi hakkıyla yapma arzumuzu, biraz da risk alarak gerçekleştirmekti.

Bu yeni ve zorlu süreçte de gazetecilik oynamak, gazeteci geçinmek yerine, geçmişte olduğu gibi sadece gerçek gazetecilik yapmayı tercih ettik. Bundan sonra da aynı çizgide devam edeceğiz.

Yeni sürecimize katkı sunan herkese tek tek teşekkür etmek yerine, hepsinin adına bu sürecin gerçek mimarı, gecesini gündüzüne katarak büyük bir özveri ve fedakarlıkla çabalayan Emin Aydın’a teşekkür ediyorum ve onun bugünkü yazısını okumanızı öneriyorum. Gazetemizin kurucusu merhum Şemsettin Karpınar'ı da bu vesile ile bir kez daha rahmetle anıyorum.

Denge’nin yeniden doğuşu, hepimize kutlu olsun…

İyi bir takımız

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.