Takip Et
  • 19 Ocak 2015, Pazartesi

Adnan Menderes sizi alkışlar mıydı?

AK Parti Aydın İl Teşkilatı’nın hafta sonu Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımı ile yapılan 5. Olağan Kongresi, her zaman olduğu gibi yine kavgasız gürültüsüz sona erdi.

Aydın’daki AK Partililer, yeni il yönetimi ile birlikte bugünden itibaren 7 Haziran seçimlerine odaklanacak.

MHP’de ilçe kongreleri devam ediyor ve akabinde il kongresi yapılacak.

CHP’de örgütsel anlamda sorun olmasa da büyük ihtimalle ön seçim yapılacağı için seçmene yönelik çalışmalara da ön seçimden sonra başlanabilecek.

Bu durumda AK Parti, 7 Haziran’a teşkilat olarak en hazırlıklı parti konumunda.

İlçe ve il başkanlarını bile ‘atama’ yöntemiyle belirleyen AK Parti, milletvekili adaylarını da yine aynı yöntemle belirleyecek.

Belki usulen kamuoyu ve temayül yoklamaları yapılacak olsa da milletvekili listesi Ankara’da oluşturulacak.

Her ne kadar Başbakan Ahmet Davutoğlu kongredeki konuşmasında, Aydın’ın 7 Haziran’da ayağa kalkarak yeniden istiklalin ve demokrasinin omurga şehri olacağını söylemişse de AK Parti’nin Aydın’da işi yine bir hayli zor görünüyor.

Bir yandan demokrasiden ve demokrasi şehidi Adnan Menderes’in manevi mirasına sahip çıkmaktan söz edip, diğer yandan ilçe ve il başkanlarını bile antidemokratik usullerle ve dayatmacı bir anlayışla belirleyen bir partinin, bu acayip demokrasi anlayışını terk etmediği sürece Aydın ve Ege’de yüzde 50’den fazla oy beklemesi en hafif tabiriyle ‘yüzsüzlük’ olur.

Başbakan Ahmet Hoca, kongrede partililerine Yörük Ali Efe ve Demirci Mehmet Efe’nin 2002 Türkiye’si ve günümüz Türkiye’si hakkında neler düşünebileceklerini tahayyül etmesini istedi.

Davutoğlu, “İstiklal mücadelesi veren o yiğit insanlar bizimle gurur duyardı” dedi.

Ben de diyorum ki adını ağzınızdan hiç düşürmediğiniz merhum Başvekil Adnan Menderes’in bir an için o salonda olduğunu tahayyül edin. O da sizinle gurur duyar mıydı acaba?

Kendi memleketindeki 9 ilçenin ve büyükşehir belediyesinin başkanı onu, dava arkadaşlarını ve demokrasiyi katleden CHP’den.

Manevi mirasına ve demokrasiye sahip çıktıklarını iddia edenler, Karacasu’da partililerin hür iradeleriyle belirlediği ilçe başkanını seçilir seçilmez görevden alıp, yerine CHP’li birini atıyor.

Partililerin, delegelerin hiçbir kıymeti harbiyesi yok. İl başkanı bile atamayla göreve geliyor, karşı liste çıkarmak isteyenler sindiriliyor ve bunun adına ‘demokrasi’ diyen bir zümre, Aydın Atatürk Spor Salonu’nda sözde adına ‘kongre’ denilen bir toplantı yapıyor.

O toplantıda kürsüde konuşan Başbakan’ın sözleri, partili gençler tarafından “Sen mazluma yardım et, Aydın bize emanet” sloganları ile kesiliyor.

Sen Adnan Menderes’in emaneti olan demokrasiye bile sahip çıkamamışken, Aydın’a nasıl sahip çıkacaksın?

Sahiden merhum Adnan Menderes o salonda olsaydı, sizi alkışlar mıydı?

Hiç sanmıyorum…

Fakat o salonda en büyük alkışı, 3 Aydın milletvekilinden çok geçen yılki seçimde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olan Mustafa Savaş almış.

Partililerinizin fikir ve iradelerine saygınız yoksa bile hiç değilse bastırılmışlıklarının bir dışa yansıması ve doğal tepkileri olan bu alkışlarını, 7 Haziran listesini hazırlarken mutlaka dikkate alın.

Belki o zaman merhum Adnan Menderes sizi alkışlar.

Aydınlılar da sandıkta… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.