Takip Et
  • 2 Temmuz 2014, Çarşamba

Doğru karar, doğru aday

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Adayı olması, 2001’de AK Parti’nin kurulması için verilen karar ve atılan adımlar kadar doğrudur.

Ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olsun.

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Adayı ve dolayısıyla ‘Seçilmiş Cumhurbaşkanı’ olması, ülkemizdeki yönetim anlayışı ve yapısını da değiştirecektir.

“Ne değişecek ki?”

Veya;

“Abdullah Gül niye değiştirmedi ki?”

Diyebilirsiniz.

İki turlu bir seçimin, belki de ilk turunda rakiplerine fark atarak Çankaya Köşkü’ne çıkacak olan bir siyasi lidere “sen siyasete karışma” diyemeyecekleri için, farklı bir Cumhurbaşkanı profiline sahip olacağız.

Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya’da sadece devleti değil, kendisini seçen milleti de temsil edeceği için yönetim anlayışı değişecek.

Muhtemelen 2015 Genel Seçimlerine kadar geçecek 10 aylık sürede Başbakanlık görevini Bülent Arınç üstlenecek.

Seçimler sonrasında ise AK Parti’nin lideri ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan veya Numan Kurtulmuş olacak.

Hangi isim Başbakan olursa olsun, seçilmiş Cumhurbaşkanı ile uyumlu bir çalışma sergileyecektir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, siyasetten uzak kalamayarak Bakanlar Kurulu toplantılarına başkanlık etmesi de beklenmektedir.

10 Ağustos ile birlikte Türkiye’de ‘Tarafsız Cumhurbaşkanı’ dönemi de sona erecektir. Her ne kadar ‘tarafsız’ dense de, devletten yana taraf olan Cumhurbaşkanlarının yerini, milletten yana taraf olan bir Cumhurbaşkanı alacaktır.

İnşallah Aydın’dan ve Ege’den yana da özellikle taraf olur ve Çankaya’daki boş zamanlarında buralarda ‘siyasetçilik’ oyunu oynayanlara, milletten yana ve millet adına siyasetin nasıl yapıldığını öğretir.

Kendi partilerinin Cumhurbaşkanı adayının belirlenme şekline karşı gıkını çıkarmayan zümreler, şimdilerde Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olamayacağını ve buna asla müsaade etmeyeceklerini söyleyeceklerdir.

Onlara sadece gülün geçin.

Bu doğru karar ve doğru aday, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.