Takip Et

Başka Aydın’dan haberler (7)

Dünyanın en şahane kestanesinin üretildiği, herkesin ayrı bir efsane olduğu, günahın sevap, sevabın günah algılandığı, rüşvetin telif bilindiği, ahlaksızlığın taltif edildiği, zenginin kayrıldığı, fakirin sömürüldüğü Başka Aydın’dan, haber merkezimize ulaşan değil, haber merkezimizin ulaştığı son gelişmeleri aktarmaya devam ediyoruz.

***

Başka Aydın’ın Kuyucak eyaletinde, yol kenarında yerel ürünlerin satışının yapıldığı dükkanların suyu, bir takım AKSİ adamlar tarafından abonelikleri iptal edilerek kesilmiş. Ahali, daha önce kendilerinin abonelik verdiği, uzun zamandır da kullandıkları suyun AKSİ bir tutumla kesilmesine bir anlam verememiş. Halk, “Biz burada Yunan rakısı, Rus votkası satsak, suyumuzu yine de keserler miydi? Sattığımız kekik suyundan kendilerine bir yudum ikram edebilseydik, hiçbir hazımsızlıkları kalmazdı” demiş.

***

Suların bir türlü durulmak bilmediği Başka Aydın’ın Kuşadası eyaletinde de, yaklaşan turizm sezonu öncesi sular daha bulanık akmaya başlamış. Duruma tepki gösteren bir vatandaş, “Sözde içme suyumuz var bizim, değil mi? Az önce kedilere, köpeklere vermek için doldurduğum suya, hayvanlar pis sudan ölmesin diye beyaz sirke ilave edeceğim. Bizle bu pis su ile banyo yapıyoruz. İçme suyumuz var diye şov yapanlar, alın bu suyu kendiniz için. Sudan başka her şeye benziyor maşallah!” demiş ve çeşmeden doldurduğu koruk suyu görünümlü içme suyunun fotoğraflarını paylaşmış.

***

Kadınların ve çocukların baş tacı edildiği Başka Aydın’ın Efeler eyaletinde, 200 kadının istihdam edileceği ve yerel ürünlerin işlenip paketleneceği fabrikanın açılış töreninde, gözler Başka Aydın’ın Bambaşka Belediye Başkanını aramış ama görememiş. Kadın olmasına rağmen kadınlara pozitif ayrımcılığın yapıldığı hiçbir tesisin açılışına katılmayan Kadın Başkan, partisinin üst düzey yöneticilerini ve diğer şehirlerden açılış için Başka Aydın’a gelen konukları, tıpış tıpış ayağına getirmenin keyfiyle caka da satmış. Hemen ertesi günse, sabahın köründe tıpış tıpış Başka Aydın’ın Nazilli eyaletine giderek, başka bir partinin genel başkanını karşılamış. O da “Ablan kurban olsun” sana deyip, sırtını sıvazlayıp göndermiş.

***

Ara gazının çok önemsendiği, sıkça başvurulan yöntemlerden biri olduğu ve tam gol vuruşu yapılacakken TOBB’un taca atıldığı Başka Aydın’da, son günlerde topluma ara gazı niyetine sera gazı da enjekte edilmeye başlanmış. 30 yıl önce ‘Efsane Vali’ tarafından hazırlanan projelerle ilgili o günden bu yana ara gazlar dışında hiçbir teşebbüste bulunulmayan Başka Aydın’da, son dönemde sera gazıyla ilgili ciddi adımlar atılmış. Halk, umudunu yitirmek üzere olsa da, bu gazın enerjiye, üretime ve ekonomiye dönüşmesini beklemeye başlamış.

***

Daha neler neler, ne naneler, meyhaneler, neyhaneler, darphaneler, efsaneler, şahaneler, bahaneler...

Başka Aydın’dan daha nice ve ince haberler için takipte kalın… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.