Takip Et
  • 28 Ocak 2015, Çarşamba

10 Şubat’a çeyrek kala

Şunun şurasında 7 Haziran’a ne kaldı ki?

Yani genel seçimlere.

Türkiye siyasi tarihinde önemli bir yeri olacak bu seçimlerin, Aydın için de hayırlı sonuçlar getirmesi en büyük temennimiz.

7 Haziran seçimleri niye önemli?

Ülkemizde henüz tam olarak işletilemeyen demokrasinin galip gelmesinin mümkün olmadığı bir seçim olsa da öfkeyle kalkanların zararla oturup oturmayacağının bir kez daha teyit edilip edilmeyeceği bir seçim olacağı için önemli.

Kin, nefret ve öfkenin mi yoksa bir kez daha sağduyu ve istikrar arzusunun galip gelip gelemeyeceğinin ortaya konacağı bir seçim olacağı için önemli.

Müslüman’ın Müslüman’a kazık attığı mı yoksa Müslümanlık ve Türklüğün yücelmesi için çaba harcayan kadroların mı seçileceği bir seçim olacağı için önemli.

Sözde dinden, imandan söz edip, maddi çıkarlar söz konusu olunca tüm değerlerini terk edenlerin bu ülkede ne kadar değerinin olup olmadığının görüleceği bir seçim olacağı için önemli.

Bir yumurta için dokuz köyü ayağa kaldırıp adaleti, asaleti, emniyeti, eğitimi yerle bir edenlerin mi yoksa paçalarından tutan tüm asalaklara rağmen onların büyük bir bölümünden kurtularak yoluna devam etmeyi arzulayanların bunu başarıp başaramayacakları bir seçim olacağı için önemli.

Gücü kontrol etmekte zorlanan, demokratik tercihlerini atamadan yana kullanmaya devam eden, ampulünün etrafındaki haşereler her geçen gün çoğalan bir yapının, bu memlekete daha fazla ışık saçıp saçamayacağının görüleceği bir seçim olacağı için önemli.

Yaşanmış her şeye rağmen toplumun tüm kesimlerine şefkatle yaklaşabilecek, zoraki boşanmaları, aile şirketlerindeki dağılmaları önleyebilecek bir anlayışın mı yoksa kin kusmaya, asıp kesmeye devam eden bir yönetim ve “padişahım sen çok yaşa” diyen asalak bir zümrenin mevcudiyetini devam ettirip ettirmeyeceğinin ortaya konacağı bir seçim olacağı için önemli.

Ülkemiz için ne kadar önemliyse, Aydın’ımız için de çok önemli bir seçim bu.

Belki, memlekete hayrı dokunmayanlardan arınma fırsatı da bulacağımız bir seçim bu.

7 Haziran’da mebusluğa talip olacak siyasi parti yöneticilerinin, amir ve memurların istifa edeceği 10 Şubat’a da 15 gün gibi kısa bir süre kaldı.

“Acaba kimler çıkacak meydane” diye beklediğimiz 10 Şubat’a çeyrek kala, memleketin ahval ve şeraiti böyle.

Görelim Mevla neyler…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.