Takip Et
  • 27 Kasım 2014, Perşembe

Toplumsal analiz

Yaklaşık bir yıldır Aydın’ın tamamına ulaşan gazetemizin satış rakamları her geçen gün artarken, internet sitemizin takipçileri ve haberlerimizin okunma oranı da aynı ölçüde yükseliyor.

www.aydindenge.com.tr adresli internet sitemizde, anlık, günlük ve aylık analiz raporları ile takipçilerimizin ne tür haber ve konulara ilgi duyduğunu da tespit edebiliyoruz.

Halkımız siyaset haberlerine neredeyse hiç ilgi duymuyor. Falancanın filancaya ne dediğini de merak etmiyor. Bu tür haberleri takip edenler, konunun muhatapları ve onların yakın çevresi ile sınırlı kalıyor.

Okurlarımız, internet sitemizdeki tören haberlerini de takip etmiyor. Örneğin Öğretmenler Günü’yle ilgili bir törenin haberini, belki sadece o törene katılanlar açıp bakıyor.

Spor haberlerimizin okunma ve takip oranı bir hayli yüksek. Toplumun her kesimi olmasa da, spor camiası bu tür haberleri okuma gereği duyuyor.

Düğün, nişan, açılış töreni, doğum günü gibi magazin içerikli haberler de çok ilgi görüyor. Bu kategorideki haberlerin fotoğrafları, okurlarımız tarafından tek tek inceleniyor. Kim hangi kıyafetle gitmiş, kim saçını nasıl yaptırmış diye merak edildiği için olsa gerek, magazin içerikli haberlerin fotoğrafları bu denli ilgi görüyor.

Aydınlılar ve www.aydindenge.com.tr’nin takipçileri, en çok asayiş haberlerini okuyor. Bir tren kazası, bir intihar vakası veya bir cinsel istismar haberi, aynı anda binden fazla kişi tarafından okunabiliyor ve gün sonunda bu tür haberler “en çok okunanlar” listesinde ilk sıralara yerleşiyor.

Dün internet sitemizde en çok ilgi gören iki haberden biri, İŞKUR’un istihdam garantili ve katılımcılara günlük 25 lira harçlık vereceği kursun haberiydi. Diğeri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın prim borçlarını ödeyemedikleri için Bağ-Kur’dan emekli olamayanlara Halkbank’ın uygun faiz oranıyla kredi vereceğine ilişkin haberdi.

Bizim sitenin analiz raporlarına bakarak toplumun ne halde olduğunu analiz edecek olursak, bu memlekette işsizlik ve ekonomik sıkıntı her şeyin başında geliyor. İnsanlar bir çıkış yolu, bir umut arıyor.

Akşam evine ekmek götürmekte zorlanan bu insanların siyasete, siyaset haberlerine ve kendilerine ilgi duymalarını bekleyen siyasetçiler varsa, daha çok beklerler…

NOT: Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 28-29-30 Kasım tarihlerinde Edirne’de düzenleyeceği Başkanlar Kurulu toplantısına katılacağımdan, yazılarıma 2 Aralık Salı gününe kadar ara veriyorum. Görüşmek dileğiyle…

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.