Takip Et
  • 17 Mayıs 2022, Salı

Başka Aydın’dan haberler (9)

Kısa bir Ramazan molasının ardından Başka Aydın’dan haberleri aktarmaya devam ediyoruz. Başka Aydın’daki dudak uçuklatıcı gelişmelerin ardı arkası kesilmediğinden, bir türlü gerçek Aydın’dan haberler aktaramıyoruz. Yakın tarihte Başka Aydın’ın gerzek haberlerinden fırsat bulabilirsek, gerçek Aydın’ın gündemini de sizler için yorumlamaya çalışacağız.

***

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte, geçtiğimiz yıllarda Başka Aydın Ovası’nın göbeğinde, verimsiz Hazine arazisi üzerinde kurulan ve kışları termal kaynaklarla ısıtılan devasa aqua park hıncahınç dolup taşmaya başladı. Özellikle hafta sonları Başka Aydın’ın yanı sıra çevre illerden gelen çok sayıda aile, Avrupa’da bile eşi ve benzeri olmayan bu tesiste çocuklarıyla birlikte gönüllerince eğlendi.

***

Başka Aydın’ın Esnaf Birliği’nde hafta sonunda yapılan kongrede, esnafların temsilcileri kendilerine dikte edilen listeyi değil, Başka Aydın’ı Bambaşka Aydın yapacağına inandıkları isimleri göreve seçmiş. Kongrede oylamaya geçilmeden önce mevcut başkanın delegelere dağıtığı valizler, “biz gidiciyiz” mesajı olarak algılanmış. Sonuç da öyle olmuş. Bu durum “Başka Aydın’da valizlerini hazırlaması gereken daha çok, çok bilmiş var” yorumlarına neden olmuş.

***

Başka Aydın’ın baş şehrinde Kitap Kafe’lerin sayısı günden güne arttıkça, kafalarını kuma gömen ancak popoları açıkta gezen kitapsızlar da kendilerini iyiden iyiye açığa vurmaya başlamış. Rezildans balkonlarında gece yarılarına kadar “Başka Aydın’ı nasıl kalkındırırız?” diye kafa yormak yerine, Başka Aydın için canla, başla çalışanların ayağına çelme takma ve itibar suikastlarının planlamalarını yapanlar, hovardaca harcadıkları kamu kaynaklarının hesabını soran olmadığı için Ağustos böcekleri gibi günlerini gün etmeye devam ediyormuş. Aslında bu devranın böyle sürüp gitmeyeceğini onlar da çok iyi biliyormuş.

***

Başka Aydın’ın yemekleri için bir kitap basılmış. Aslında Başka Aydın’da öncelikle yazılması ve basılması gereken, ‘Başka Aydın’ın Yiyenleri ve Yenilenleri’ kitabıymış. Yarın çok geç olmadan, keşkek yeyip ‘keşke’ demeden…

***

Daha neler neler, ne naneler, meyhaneler, neyhaneler, darphaneler, efsaneler, şahaneler, bahaneler... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.