Takip Et

BAĞ-KUR BORÇLULARINA 48 AY VADELİ KREDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu, Bağ-Kur borçluları için Ziraat Bankası ile anlaşma imzaladı.

 

Buna göre aylık 1.28 faiz oranı ve 48 aya varan vade ile borç miktarı para kredi olarak verilecek.

 

Geri ödemeler ise emekli maaşından taksitler halinde kesilecek. Emekli isterse taksit tutarını bağlanacak maaş tutarının yüzde 90'ına kadar çıkarabilecek. Böylece borcu daha erken bitirecek. Vadenin süresine emekli karar verecek.

 

Kredi alırken herhangi bir dosya masrafı ya da komisyon tahsil edilmeyecek. Kredi limiti kesinleşmiş sigorta prim borcu tutarı kadar olacak.

 

Kredi verilirken sicil sorgusu yapılmayak. Yani sicili bozuk olduğu için banka kredisi çekemeyenler de bu fırsattan yararlanabilecek.

 

Emeklilik için yaş ve yıl şartını tamamlamış, ancak prim ve Genel Sağlık Sigortası borcu olan Bağ-Kurlular, emeklilik için yıl ve yaş şartını tamamlamış ancak eksik primi olup bunu borçlanma ile (doğum veya askerlik) kapatacak durumdaki sigortalılar ve dondurulmuş Bağ-Kur sürelerini ihya ettiğinde emekli olabilecek sigortalılar SGK il/ilçe müdürlüklerine giderek, borç durumu hakkında bilgi formu alacaklar.

 

Söz konusu bilgileri içeren form ile Ziraat Bankası şubelerine gidilecek.

 

Kullandırılan kredi tutarının vadesiz hesabında tutulduğunu gösteren, bankaca düzenlenen yazı ile birlikte SGK il/merkez müdürlüklerine yaşlılık aylığı bağlanması için talepte bulunulacak.

 

SGK il/merkez müdürlüklerince verilen, sigortalının talebinin kabul edildiğini, prim borcunun kurum hesabına aktarılması halinde emekli aylığının bağlanacağını içeren belge, başvuru yapılan şubeye ibraz edildiğinde sigortalının vadesiz hesabında bekleyen tutar, kuruma aktarılacak.

 

Son başvuru tarihi 31 Mayıs.

 

KOSGEB’DEN KADINLARA HİBE

 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB), kendi işini kurmak isteyen ev kadınlarına hibe desteği sağlıyor. .

 

Hibe almak isteyen kadınların KOSGEB'in istediği şartları yerine getirmeleri gerekiyor.

 

Bu şartların ilki, uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak ve tamamen ücretsiz olarak İŞKUR ve KOSGEB tarafından düzenlenen bu kurstan başarılı olarak girişimcilik sertifikasına sahip olmak.

 

Eğitim almamış kadın girişimciler yaşadıkları il ve ilçelerdeki KOSGEB hizmet birimlerine başvurarak, çalışmayan ev hanımları ise İŞKUR merkezine şahsen başvurarak kurslara katılabiliyor.

 

Başvuru esnasında kadın girişimciler için ön yeterlilik sınavı da yapılıyor. KOSGEB, kendi işyerini açmak isteyen ev hanımlarına ve kadın girişimcilere bu şartları taşımaları halinde 50 bin lira geri ödemesiz hibe imkanı sunuyor.

 

Ev hanımları kuaför, pastane, lokanta, mağaza gibi bir işyeri açmak isterse, bu işyerleri için güzel ve yenilikçi iş fikri geliştirerek ve bu iş fikrini iş planına döküp iş projesini hazırlayarak KOSGEB'e onaylatması halinde hibe desteği alıyor. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.