Motorlu taşıt sahipleri uzun zamandır yüksek fiyatlardan dert yanıyordu. 16.5 milyon taşıt sahibinin beklediği trafik sigortasında ‘teklifli indirim’ dönemi ekim ayında başladı.
Uygulamadan yararlanabilmek için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin internet sitesinden (www.sbm.org.tr) sorgulama yapılması gerekiyor.
Araç sahipleri T.C. kimlik numarası ve araç plakasını girdiklerinde 29 şirketin trafik sigortası bedeline ilişkin teklifleri karşılarında görebilecek.
Her taşıt sahibi aracını hangi şirketin kaça sigorta yapacağını ekranda görebilecek. Bu uygulama rekabeti getireceğinden fiyatlara indirim olarak yansıyacak.
Uygulama ile ortalama poliçe beledinin 500-600 liraya gerilemesi bekleniyor.
DİNGONUN KÖPRÜSÜ
Gerek ismi, gerek yol güzergahı, gerekse ihale şekli daha ilk günden bu yana tartışılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü‘nün 26 Ağustos’ta açılmasıyla birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden ağır tonajlı kamyon, otobüs ve TIR'ların geçmesi yasaklandı.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden en yüksek geçiş ücretinin 164 lirayı bulması, yolun uzaması nedeniyle, riski seven kamyoncular ve TIR şoförleri 92 lira trafik cezasını göze alarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçiş yapıyorlar.
Şoförler, trafik polislerine yakalandıkları zaman sadece 92 TL para cezası ödüyor ve 20 ceza puanı kesiliyor.
İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce bugüne kadar ortalama 100 araca ceza kesildiği belirtiliyor.
Üstüne üstelik polise yakalanmamak için üretilen taktik, güler misin ağlar mısın dedirten cinsten. Şoförler sol şeridi kullanmayı tercih ediyorlar.
Bize de her iki köprünün geçiş ücretleri arasındaki farkı, devletin Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün işletmecisine ödediği garanti parayı, fazladan sarf edilen mazotu, zaman ve verimlilik kaybını hesaplamak kalıyor.
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.