Bugünlerde, Nazilli’de, her sokakta karşılıklı ikişer bayan evleri ziyaret ediyorlar. Benim kapımı da çaldılar. Dışarıya çıkıp buyur ettim. ‘Efendim biz Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden geliyoruz. Özlem Hanım’ın selamını getirdik’ dediler. Tabi memnun oldum. ‘Acaba başkanımız Özlem Hanımefendi beni nereden tanıyor’ diye düşünürken, karşı kaldırımda iki bayanın daha başka evleri aynı şekilde ziyaret ettiğini gördüm.
Özlem Hanımefendi sadece bana selam göndermemiş. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın selamının altında ne yattığını sordum. ‘Efendim Büyükşehir Belediyemiz, evde bakım ve yaşlı bakım hizmetleri veriyor. Eğer evinizde yaşlı varsa veya yatalak hasta varsa kayda alıyoruz, büyükşehir belediyemizin evde bakım hizmetlerinden yararlanacaksınız’ dediler.
İçimden, ‘Büyükşehir Belediyemiz, bizlerle alay ediyor galiba’ dedim. ‘Kendi başını bağlayamayan, gelin başı bağlar’ diye bir söz var. Kendi işini yapmayan büyükşehir belediyesi Sağlık Bakanlığı’nın ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın görevi olan ve adı geçen bakanlıkların zaten yaptıkları hizmetleri yapmaya talip olmuştu. Bu durumda aylardan beri su saatlerinin bile okunmadığı aklıma geliverdi. Mahalli seçimler yapılalı 7 ayı geçen bir zaman olmasına rağmen büyükşehir adına Nazilli’de hiç bir hizmet yapılmadığı aklıma geldi de kapımızı çalan hanımefendilere, ‘Sayın Başkana selam söyleyin. Belediye hizmetlerini yapsın, başka hiç bir şey istemiyoruz’ deyiverdim.
Sayın Başkanım; diyebilirsiniz ki ‘belediye sosyal hizmet de yapar.’ Evet, doğrudur. Önce kendi işini yapar. Bana söyler misiniz; Nazilli’de belediye hizmeti olarak bugüne değin ne yaptınız?
Sayın Başkan; siz, Buharkent’ten Didim’e, Karacasu’dan Kuşadası’na tüm Aydın coğrafi sınırlarının başkanısınız. Merkez ilçe belediye başkanlığından lütfen sıyrılın artık. Nazilli’de yapılmayan hizmetler diğer ilçelerdeki eski köy, yeni mahallelere yapılıyor mu bilmiyorum ama her yerde bu sorunun olduğu konuşuluyor. Kapıma gelen hanımlar, bir de Aydın İl Özel İdareye ait bazı malların Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devrolmadığını, dolayısıyla hizmet için yeterli paranın olmadığını bildirdiler. ‘Peki, bu yaşlı bakım ve evde bakım hizmetlerini nasıl yapacaksınız?’ diye sorduğumda, özel şirketin yapacağını söylediler. ‘İyi de özel şirket hilali ahmar uğruna bu hizmetleri yapacak?’ diye sorduğumda boyun büküp sustular.
Bir de Büyükşehir Kanunu, itfaiye hizmetlerini büyükşehir belediyesine vermiştir. Büyükşehre verirken itfaiye araçlarını, belediye otobüslerini ilçelerden büyükşehre çekilsin diye vermemiştir.
Lütfen, büyükşehir olan diğer iller bu işleri nasıl yapıyor bir inceleyin. Yanı başımızda Denizli var. Denizli Büyükşehir Belediyesi Tavas’ın köylerinde yollara taş döşemesi yaparken bizim büyükşehir belediyemiz su saatlerini okumaktan aciz. Yalan mı?
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.