Takip Et
  • 29 Ocak 2018, Pazartesi

2018 YILINDA YÜKSELEN DEVLET = TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Sevgili denge gazetesi okurları yukarıda attığım bu manşetten hepiniz çok mutlu oldunuz. Çünkü Denge Gazetesinin tüm okurları istisnasız milliyetçidir. Hem de yüksek oranda yani vatan severdir. Bu manşeti neden attığımı çok iyi biliyorsunuz. Türk silahlı kuvvetleri bu hafta sınırımızdan girerek Afrin’de örgütlenen PYD, PKK ve YPG İslam topraklarından temizlemek amacıyla girdi. Ve bir haftadan beri bu topraklar temizlenmektedir. Bu açıdan millet olarak ne kadar mutluyuz silahlı kuvvetlerimiz sınır boyunca giderken milletimizin askerlerimize verdiği moral ne kadar güzel olduğu gibi diğer ülke ve toplumlara aynı zamanda iyi bir ders veriyoruz. İşte bizi diğer milletlerden ayıran temel fark budur. Allah’ın izni ve yardımıyla bu topraklar teröristlerden temizlenecek ve tarihteki tekrar şanlı konumunu alacaktır.

Peki bu noktaya nasıl gelindi. Bu terör örgütleri buralara nasıl yerleştirildi. Bunu biraz deşmemiz gerekiyor. 1991 yılında dünya emperyalist ülkelerinin lideri olan ABD veya USA Irak’a girdi. Sattam’ı devirmek ve hemen geri dönmek amacıyla ama 27 yıldan beri ne hikmetse Irak’tan ayrılamadı bu sömürgeci ülke arkasından da Ira yetmedi bir de Suriye’yi ilave ettiler. Suriye’deki kaostan istifade ederek. Kuzey Irak’tan Suriye’ye yol açtılar. Bununla da yetinmediler. PKK, PYD ve YPG’yi silahlandırarak karşımıza diktiler.

15 temmuz 2016 Fetö terör örgütü marifetiyle başarıya ulaşamayan ABD intikamını azdırarak Suriye sınırında bu terör örgütlerine 5 bin tır silah ve mühimmat verdi ve karşımıza dikti. Üstelik dünya kamuoyundan utanmadan ar ve haya duygularını da sıfırlayarak bunları yaptılar. Amerika 1960’tan beri Orta Doğu ile ilgili petrolden kaynaklanan emperyalist düşüncelerini uygulayarak bu noktalara geldi. Peki 1960’dan öncesinde 80 yıl boyunca bu hedefin alt yapısını hazırlayan hangi ülkeydi. Şüphesiz İngiltere yani Britanya toplulukları Orta Doğu’da sinsice yapılan böl ve parçala esasına dayalı siyasi düşünceyi uygulayan İngiltere bana göre bu işin tarih önünde birinci suçlusudur. Tarih bu ülkeyi yargılayacaktır. Bir de buna Arap dünyasından hayin devlet adamlarını ilave edersek gerçek daha güzel ortaya çıkar.

Türkiye’de 2000’li yıllara kadar gelen siyasi iktidarlar ABD’nin emperyalist düşlünce ve uygulamalarına karşı hiçbir çıkış yapmamışlardır. ABD ve İngiltere 1960’dan 2000’e kadar Türkiye’de ABD’den korkan siyasi iktidarların avantajını çok iyi kullanmışlardır. Ama 15 yıldan beri ise işler tersine dönmüştür. Ak partisi’nin onuncu yıldan sonra pekiştirdiği iktidar gücü ile artık ABD’ye kafa tutan bir ülke haline gelmiştir. İktidarının birinci beşinci yılında değil onuncu yılından itibaren bu kafa tutmanın altında yatan keyfiyet şudur ülkemizin ekonomisi savunma sanayi korkunç boyutlarda büyüdükten sonra bu rest gelmeye başladı. Çünkü maddi ve fiziki güç bir ülke için çok önemli bir olgudur. Soruyorum sevgili okurlar ABD’ye Türkiye’nin rest çekebileceği rüyamızda görsek inanırmıydık. Bugünlerde bizi bu noktaya getiren şahıs kurum ve kuruluşlardan cenabı hak razı olsun.

Ordumuzun Suriye zaferi millet devlet muhalefet kaynaşmasını en güzel şekilde ortaya çıkarmıştır. Aynı zamanda milli birlik ve beraberliğimizi ülkemiz için ne kadar önemli bir silah olduğu da ortaya çıkmıştır. Biz şuanda Çanakkale savaşımızın toplumsal duyarlılığını yaşıyoruz adeta

Bir şey bu esnada dikkatimi çekti. Bazı aklı evvel 170 civarında aydın ve sanatçı geçinen zevatın gazete ve internet vasıtasıyla ilan vererek Türkiye’nin Afrin’de savaşa girmemesi gerektiğini yazmışlar. Bu tip insanları bizim toplumsal mahşeri vicdanımız silip süpürür. Bu 170 kişiye 80 milyon memleket evladını demokratik hukuki haklarını kullanarak medeni bir şekilde ağızlarının payını vermesi gerekir diye düşünüyorum. Bende eli kalem tutan bir yazar olarak bu 170 kişiye tepkimi bu şekilde gösteriyorum. Aydın geçinen bu 170 kişiye şunu sormak gerekir. 27 yıldan beri Irak’tan çekilmeyen ve Suriye’de şeytan pabucu diken ABD denilen ve bu 170 kişinin özen duyduğu bu ABD ülkesine İslam topraklarından defolun gidin diye gazetelere ilan vermiyorsunuz ama havasını teneffüs ettiğiniz bu devlete ve bu millete Suriye’den çekil diyebiliyorsunuz. Sizler nasıl vatanperver insanlarsınız çok merak ediyorum. Siz bu mesajı verirken hiç vatan duygularınız size hükmedemedi mi? Eyy aydın geçinen 170 kişilik topluluk, asker sınırdan girerken ben vatanım için şehit olmaya gidiyorum diyor sen ise sıcacık yatağında internete haber atıyorsun ”Türkiye savaşa girmesin” diye. Yarabbi encamımızı hayreyle. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.