Takip Et
  • 28 Mart 2019, Perşembe

Büyükşehir'den açıklama

Sevgili okurlarım;

İki gün önceki yazımla ilgili olarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan bir açıklama gönderilmiş. Gazete yönetimimizce tarafıma iletilen bu açıklamayı, tarafsız yayıncılık ilkesi ve kutsal kabul edilen cevap hakkı gereği sizlerle aynen paylaşıyorum. Aydın BŞB'nin açıklaması şu şekilde:

"26.03.2019 tarihli Denge Gazetesinde Mehmet Ali Acar’a ait köşede verilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tüm yatırım başlıklarında olduğu gibi ulaşım başlığında da bütünsel yaklaşım sergilemiş, bu çerçevede hazırlanan yatırım planında Kara Yolları sorumluluğunda ki güzergâh da yapılması gereken yatırımların tümünün maliyeti Büyükşehir tarafından karşılanmak üzere 2015 yılında izin için Karayollarına başvurulmuş ancak Karayolları 02.12.2015 tarihinde yazdığı yazı ile yapılması planlanan yatırıma izin vermemiştir.

Bununla birlikte Aydın’da su fiyatları ile ilgili verilen bilgide tümü ile yanlış olup Aydın’da su fiyatları İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kocaeli, Kayseri, Bursa ve özellikle de komşumuz Denizli’den daha ucuzdur. Buna ilaveten yapılan ve yapılacak tüm baraj yatırımları; İkizdere, Dandalas, Sarıçay ve Beş Parmak Barajlarının tüm maliyeti eksiksiz olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından karşılanmaktadır. Dolayısıyla su fiyatlarıyla ilgili yapılan bu türden değerlendirmeler tümüyle yanlış ve kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir.

Ayrıca projelerin sadece 10 tanesinin hayata geçirildiği ifadesi yanlış bir ifade olup son 5 yıllık süreç incelendiğinde gazeteniz dâhil olmak üzere birçok basın yayın organında temelini attığımız ve açılışını yaptığımız yatırımlarımız kolayca bulunabilir."

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.