Takip Et
  • 27 Haziran 2018, Çarşamba

24 Haziran seçim sonuçları (Cumhur İttifakı açısından)

Sevgili Denge Gazetesi okurlarIarı, Pazar günü genel seçimler yapıldı. Ve İlk defa hem Başkanımızı seçtik hem de TBMM’deki vekillerimizi belirledik. Öncelikle bu sonuçların ülkemize hayırlı olmasını yürekten diliyorum. Seçilen Başknanımıza vazifesinde sağlıklı ve başarılı bir dönem diliyorum. Seçilen milletvekillerine de TBMM çatısı altında üretken ve başarılı olmalarını arzu ediyorum.

Öncelikle Başkan seçimini dile getirelim. 5 Başkan adayından 2’si üzerinde yoğunlukla yürüyen bir mücadelede sayın Erdoğan ve sayın İnce üstün performans gösterdi. İpi ise büyük açık ara farkla Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Hem öyle bir kazanma ki muhalif 4 adayın aldığı reylerin toplamından daha fazla rey alarak Başkan seçildi. Bu fark başarının boyutunu ortaya koymaya yeter ve artan bile.

Bu seçim sonuçları tartışmasız bir şekilde şunu ortaya koymuştur, Cumhuriyet tarihimizin Mustafa Kemal Paşa’dan sonra en önemli ikinci derecede devlet adamı RTE olmuştur. Artık tarih kitapları bunu ifadelendirecektir. Yüz yıllık Cumhuriyet tarihimize damgasını 2 numaralı devlet adamıdır ve büyük bir siyasi kişiliktir.

Bu seçim sonuçları başkanın artık bir dünya lideri, devlet adamı olduğunun belgelendiği bir seçim olarakta yad edilecektir.

Siz 16 yıl boyunca devleti ve milleti yöneteceksiniz, bir çok kararlar alacaksınız, doğru veya yanlış yıprama süreçlerinden geçeceklsiniz, seçimi gireceksiniz ve Başkan olacaksınız. Bütün bunların sonucunda tam tamına 21 yıl boyunca ülkenin başında kalacaksınız. 2 Abdülhamithanın sultanlığı 31 yıl sürmüştü, ama bu demokratik seçimlerle geçirilen bir süre değildi. RTE demokratik bir süreçte halkın tasvibini alarak 21 yılını geçirecek. Bu süreç 31 yıllık Abdüihamithan sürecinden her yönüyle farklılık arz eden bir tarihi olaydır.

Bu seçim sonuçları bir liderin 81 milyon TC vatandaşıyla kurduğu sevgisel ve ruhsal ilişkinin zirveye çıktığı bir seçimdir. Dünya demokrasilerine ve Türkiye demokrasisine en büyük bir derstir ve asla unutulmayacaktır. Bu seçim öyle bir seçimdir ki eşi benzeri görülmemiş tarihi ibretlik olayları ortaya çıkarmıştır.

Düşenebiliyor musunuz ki Afganistan-Pakistan’dan Suriye’ye Miamber’den Irak-İran’a, Filistin’e ve dünyanın neresinde müslümenlar yaşıyorsa o Müslümanlar son bir haftada RTE başarılı olması için gece ve gündüz dualarda ve zikirlerde bulundular, dini kanaat önderleri kendi halklarını aydınlatarak RTE için dua istediler. Bunun siyasal ve manevi anlamı şudur: 2018 seçimleri RT Erdoağn’ın yeryüzünde yaşayan 2 milyar yaklaşan dünya Müslümanlarına doğal lideri olduğunun ilanıdır. Üstelik hilafet kurumu gibi kuruluşların olmadığı bir dönemde bu gerçekleşmektedir. Buradan açıkça şunu ilan ediyorum RTE dünya Müslümanlarının ümidi olmuştur. Bunun dünya politik düzenlemesinde bugünkü siyasi yapıya ters düz edebilecek bir manzaradır. Bu manzara sonrası korkuyu yaşayacak olan bir numaralı ülke ise İsrail’dir. Şuna yürekten inanıyorum ki siyonizme hizmet eden hiçbir Yahudi evinde rahat uyuyamayacaktır.

Bu seçim sonuçları aynı zamanda şunu da ortaya koymuştur, FETÖ ile mücadele eden RTE’ın haklılığı ortaya çıkmıştır. Seçimler esnasında FETÖ Terör Örgütü’nün kapalı kapılar ardında ne kadar derin çalışmalar yaptığını hepimiz gözlemledik.

Sevgili okurlar bu başarıyı daha da uzatabilirim ama gerek yok, Ayrıca uzun yazı yazdığım zaman okurlarımdan ve dostlarımdan fırça yiyorum. Tekraren şunu söylüyorum, bu 5 yılın en güzel icraatlerle geçmesini yürekten diliyor ve başarıların artarak devamını istiyorum. Yüce mevlam reisimize sağlıklı hizmetler yapmayı nasip eylesin. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.