Takip Et
  • 1 Mayıs 2019, Çarşamba

YAKLAŞAN RAMAZAN AYI MÜNASEBETİYLE ALLAH KELAMI KURANI ANLAMAK (2)

Ramazan ayı içerisinde gördüğümüz dini manzara şudur; baylar ve bayan Müslümanlar ramazan ayı içerisinde Kuran’ ı Arapça takip ederek dini ödevlerini yapmaya çalışıyorlar. İşte burada bana göre ters bir durum vardır. Türkiye’ de yaşayan Müslümanlar %98’ i Arapça bilmemektedir. Her yıl Kuran’ı ramazan ayı boyunca hatim ediyor Türkiye’ de ki Müslümanlar ama Kuran’ da Allah nelerden bahsediyor bilgisi ve haberi dahi olmuyor. İşte bizim ülkemizde oynan bir oyundur bana göre. 70 yılda 70 defa Kuran’ ı hatim eden Müslüman Kuran’ın nelerden bahsettiğini bilemiyor. Allah’ a savaş açan Mısır firavunun neler yaptığını dahi bilemiyor. Kuran’ dan anladığımız kadarıyla tarihin her döneminde Allah’ a isyan eden yerli ve yabancı çağdaş firavunların çıkabileceğini algılayamıyor Kuran’ın anlamını bilmediğinden dolayı. Bu açıdan her zaman söylediğim sözü burada da söyleme ihtiyacını hissediyorum; Bu Kuran 500 sene Arapça okunsa insanlar anlamadıktan sonra faydası da ortaya çıkamaz. Bu açıdan diyorum ki değer ki mümin kardeşlerim ramazan ayı boyunca kuran hatimlerini Arapça yaparken ve okurken Türkçe meallerini de okumalarının çok isabetli bir davranış olacağına inanıyorum. Böylelikle bir taşla iki kuş vururlar. Çünkü Kuran’ ı kendi lisanıyla okuyup anlayan Müslüman daha şuurlu daha imanı kuvvetli daha politik daha da ideoloji bir Müslüman olur. Dünyada devrim yapan Müslümanlara bakacak olursanız en başta peygamberimiz olmak üzere hepsi politik ve ideoloji bilinci yüksek olan şahsiyetler olmuştur. Bu bizim tarihimizde yani 600 yıllık Osmanlı imparatorluğunda ise Fatih Sultan Mehmet ile zirveye çıkmıştır. 21. asra geri geldiğimiz zaman bunun ne kadar doğru olduğu aşikardır. İsrail Yahudi devleti orta doğu da ki yüz milyonlarca Müslüman devletlerden korkmuyor ama azıcık bir topluluk olan Filistinli kardeşlerimizden ödü kopuyor. Zira Filistinliler ideoloji bilinci en üst seviyede olan kardeşlerimizdir.

Bu Kuran’ın Arap toplumuna Arapça gelmesinin sebebi Allah’ın ayetlerini daha iyi öğrensinler diye kendi lisanlarıyla nazil olmuştur. Tıpkı Tevrat ve incilin bu gün ki Yahudi toplumuna İbranice lisanıyla gelmişse Kuran’ da Arap toplumuna aynı sebeplerle gelmiştir. Şimdi size soruyorum Çin’ de ki Müslümanlar Allah’ın kitabını Arapça mı okuyorlar yoksa Çince lisanıyla mı okuyorlar. Araştırılırsa gerçek ortaya çıkar.

Türkiye Müslüman bir toplum üstelik 600 senelik İslam medeniyeti bakiyesi var ama 2000’li yıllarda bu topraklarda korkunç boyutlara ulaşmış hırsızlık, dolandırıcılık, gasp, cinsel tecavüz ve sarkıntılık, adi olaylar vardır. İşte bu İslam’ın eksik ve yanlış öğretilmesinin de bu suçların çoğalmasında önemli etkenler arasında olduğunu görürüz. Bu ahlaksız davranışlar bu topraklarda gerçekleşiyorsa eğitim öğretim ve özellikle İslam eğitiminin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkar.

Yazımı uzattığımın farkındayım ama konunun çok önemli olmasından dolayı uzattım yazımı. Benim Aydın’ da yaşayan Müslüman kardeşlerimden bir isteğim var, özellikle bayan kardeşlerimden. Bu ramazan ayı boyunca Kuran’ın Türkçe mealini okumalarını arzu ediyorum ve çocuklarına da bunu tavsiye etmelerini istiyorum. Bu toplumda Allah’ın ve rasulünün istediği orijinal İslam hakim olsun sapık düşünceli insanlar ve akımlar pirim yapmasın. Bu duygularla ramazan ayını okurlarımın tebrik ediyor sağlık ve afiyet içerisinde bu kıymetli günleri geçirmelerini ve bayrama ulaşmalarını diliyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.