Takip Et
  • 8 Mart 2019, Cuma

70 yıllık demokrasi tarihimizde Aydın'dan çıkan ilk bayan bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk

Aile ve Sosyal Hizmetler ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Aydın AKP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakanla beraber başkanlığın makam odasına basın ordusu girdi. Tabii ki Aydın'dan ilk bayan bakan üyesi olduğu zaman basının da ilgisi büyük oluyor. Beraberinde Aydın Büyükşehir Belediye Balkan Adayı Mustafa Savaş, Aydın milletvekilleri, Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın ve ayrıca birinci sıra meclis üyesi, ileri boyutta kadın hakları savunucusu Avukat Neşe Menderes de bakanımızın yanı başında yerini almıştı.

Sayın bakan daha sona partinin il yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yaptı. Daha sonra ise partililerle Salı pazarını gezdi. Aydınlı hemşerilerinden Cumhur İttifakının adayları için oy istedi sayın bakan. Aydın halkı da bu şehirden baba ocağından çıkmış ilk bayan bakanı görmekle ilgi ve alakalarını yüksek tuttular.

Daha sonra saat 16.00 da Cumhur İttifakı'nın seçim bürosunun açılışı yapıldı. Açılış töreni çok şeyleri siyaseten ifade ediyordu. O açılışta birinci dikkatimi çeken şu oldu: Cumhur İttifakı'nın gerek teşkilatlar arasında gerekse partililer ve halk nezlinde çok iyi bir şekilde maya tuttuğunu gösteriyordu. İki partinin tabanının açılışa gelirken heyecan ve sevinci dikkatimi çekti. Açılışta tahmini 5 bin civarında partililer vardı. AK Partili gençlerin ve özellikle ülkücü gençlerin sayısal varlığı bu seçime gençlerin damgasını vuracağını gösteriyor. Açılışta sırasıyla AK Parti Efeler Başkanı Çağatay Gülaçtı, Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, MHP İl Başkanı Burak Pehlivan ve Cumhur İttifakı'nın Başkan Adayı Ümmet Akın konuştular. Daha sonra Büyükşehir Adayı Mustafa Savaş mikrofonu alarak yapacaklarını anlattı. Burada bir şey dikkatimi çekti. Sayın Savaş hitabet sanatının bütün inceliklerine vakıf olmuş ve bunun sonucunda da çok başarılı bir konuşma yaptı. Hem hitabeti hem de konu içeriği açısından bu şehrin büyük siyasi hatipleri kervanına Mustafa Savaş da katıldı.

En son ise sayın bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk mikrofona geldi. Piri anlamıyla iki bakanlığı temsil ettiği için hem iş dünyası hem de aile bakanlığının Aydın şehrine yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. Siyasi yaşama yeni giren bir politikacı olmasına rağmen stajını çok erken tamamladığı hemen ortaya çıktı. Konuşmasındaki kürsü hakimiyeti gerçekten çok güzeldi ve konuşmasını herkese dinletmeyi çok iyi becerdi. Sayın bakanımız seçime kadar üç beş defa Aydın’a geleceğini ifade ederken de bu şehire ne kadar değer verdiğini de ifade ediyordu. Bana göre de çok isabetli olur. Zira bayan seçmenlerin erkeklere nazaran daha az politize olmuş durumları olduğu için bu geliş ve gidişlerinin çok faydalı olacağı şimdiden belli. Seçim büro açılışındaki bayan kardeşlerimizin coşkusu ve heyecanı da bunu ispatlıyordu.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.