Takip Et
  • 18 Ağustos 2016, Perşembe

(Eyy FETÖ denen din taciri yobaz, bu memlekete ne güzel iyilikler yaptın!)

Sevgili Aydın Denge gazetesi okurları, sizlere bir aydan beri yazamadım. Zorunlu yoğun özel işlerimden dolayı sizlerden uzak kaldım. Darbeye teşebbüs sonrası ikinci yazımı yazıyorum. Bu 30 günde bütün Türkiye’deki TV ve gazetelerden bu darbeye teşebbüs hareketinin 5 bin metre derinliğine vakıf oldu aziz milletimiz. Her bir yetişkin yurttaşımız bu 30 gün içerisinde Fethullah Gülen adlı doktoralarını tamamladılar. Aziz milletimiz bahse konu olan kişinin ne kadar iğrenç bir ahlaki yapıya sahip olduğunu gördü. Çünkü tarihinde ilk defa bir Türk askeri kendi vatandaşına kurşun ve bomba attı. Bu emri veren FETÖ, işte bu yüzden Türkiye’den çıkan en büyük iğrenç yaratık sıfatını kazandı. Bu etiketiyle mahşerde yargılanma kürsüsüne çıkacak.

İşte 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsüne girişenlerin niyetleri sahtekarlıkları ve uluslararası irtibat derinlikleri ilk defa bizim demokrasi tarihimizde çok kısa bir sürede gün yüzüne çıkartıldı. 66 yıllık demokrasi tarihimize baktığımız zaman diğer darbeler ve teşebbüsler ancak yıllar sonra gün yüzüne çıkartılabilmişti. Ama ilk defa bir darbe teşebbüsünün 1 gün ile 4 gün arasındaki bir süreçte sahtekarlığı ve uluslararası boyutu ortaya çıktı. İşte bu yüzden bu özelliği ile de bu tarihi olay ilk olma özelliğini ortaya koymuştur. Bundan 21. asırda teknolojinin çok ileri boyutlara gelmesi, internet dediğimiz harikulade nimetin hayırlı işlerde ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Bir de buna ilaveten başkomutanın, ölümü göze alarak halkına ok işareti verip meydanlara toplayabilmesi de işin en önemli yanını oluşturur.

EN BÜYÜK SİLAH MİLLETTİR

Bütün bunların sonucunda öyle güzel sonuçlar ortaya çıktı ki. Buna vesile olan kişi ise 40 yıl boyunca milletimizi kandıran sahtekar bir din vaizi oldu. FETÖ dediğimiz bu kişinin bu darbe teşebbüsünden sonra istemeyerek de olsa Türkiye’ye kazandırdığı kazanımlar şunlar olmuştur;

1- Demokrasilerde ülkeyi yöneten devlet başkanının mana ve ehemmiyeti ortaya çıkmıştır. Ölümden zerre kadar korkmayan bir başkana sahip olmanın, ülke için ne kadar büyük bir kazanım olduğu ortaya çıktı.

2- Bu darbe teşebbüs hareketi Türk Milletini darbe ve darbecilere karşı dimdik ayakta durarak en büyük askeri silahın tank ve uçaktan daha önemlisi milletin varlığı ve sokaklara çıkarak meydanlara hakim olduktan sonra darbecileri sokaklarda kovalaması olmuştur.

3- Artık bu sonuçtan sonra Türkiye’de en az 50 sene boyunca böyle eşkıya ve kötü niyetli insanların attık asla harekete geçemeyecekleri gerçeğinin ortaya çıkmasıdır.

4- Bundan sonraki devlet ve hükumet idaresinde cemaat ve benzeri sosyal gurupların hiçbirisinin ağırlıklarının ortaya çıkamayacağı gerçeğidir. Çünkü Allah’ın hukukunda olamayan torpilin, devlet yönetiminde olmaması Allah’ın emridir. Çünkü Kur’an devlet yönetiminde adalet ve ahlak üstünlüklerinden başka hiçbir değeri dikkate almaz.

5- Bu darbe teşebbüsü sonrasında ABD devletinin acıklı ve dramatik durumunu çok iyi algılamıştır. ABD devletinin sadece Türkiye için bir musibet değil, bütün dünya insanlığı için ve özellikle Ortadoğu'daki Müslümanlar için ne kadar büyük bir musibet olduğu algılanmıştır. 20 yıldan beri Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren ABD’nin tarih ve Allah önünde bir hesabı olacağına inanıyorum.

Sevgili Denge okurları, hatırlıyorsanız bundan 4 ay önce gazetemizde 3 gün süren bir yazım çıkmıştı. Paralel Yapı 1-2-3 diye. Sizden şimdi şunu rica ediyorum. Aydın Denge gazetesi, Paralel Yapı, Mehmet Ali Acar yazarak bu yazıyı okumanızı arzu ediyorum. Bu darbe teşebbüsünü önleyen 240 şehidimize Cenab-ı Hak gani gani rahmet eylesin, yaralılarımıza ise Cenab-ı Hak, sıhhat ve selamet versin. Cenab-ı Hak milletimizden ebediyen razı olsun.

MEHMET ALİ ACAR KİMDİR?

1956 yılında Aydın şehir merkezinde Güzelhisar Mahallesi'nde dünyaya geldi. İlkokulu 7 Eylül ilkokulunda, liseyi ise Aydın Lisesi’nde tamamladı. 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 1983 yılında ticari hayata atıldı. Daha sonra Refah Partisi üyeliğinden direkt olarak Refah Partisi Aydın il başkanlığına getirildi. 10 yıl boyunca il başkanlığı ve MKYK üyeliği yaptı. Bütün ömrü Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkenin yönetiminde başta olması çabasıyla geçti. Determinist şartlar ve tiranlar yüzünden 52 yaşında ticaret dünyasından emekli oldu. Hayatını Aydın’da sürdüren Acar evli ve 4 çocuk babasıdır.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.