Takip Et
  • 25 Ocak 2017, Çarşamba

Ey CHP demokrasiyi ruhuna ve bedenine ne zaman sindireceksin?

Sevgili Aydın Denge gazetesi okurları,

Bir aydan beri Türkiye'nin gündeminin birinci maddesi anayasa değişikliği ile ilgili olarak TBMM'de yapılan çalışmalar oldu. Komisyon çalışmalarından başlayarak genel kuruldaki kanunlaşmalarda yaşanan kaoslar, kavgalar yüce Meclis'in tarihine geçti. Ve sonunda birinci tur görüşmeler bitti. İkinci tur görüşmelere geçildi. Muhtemelen Türk milletinin önüne referandum vasıtasıyla gelecek ve aziz milletimiz ya kabul edecek ya reddedecek.

Her iki şekilde de demokrasi tecelli edecek. Komisyondan itibaren bugüne değin CHP'nin akıl almaz hareketleri, engellemeleri ve her türlü taşkınlığı meseleye damgasını vurdu. Onlarca kavgayı, dövüşü ve hatta genel kurulun kürsüsünü parçalamaya kadar da abarttı abarttı CHP.

Ben aslında bu anayasa değişikliği ile ilgili hiç yazı yazmayı düşünmüyordum. Çünkü iki aydan beri gazete ve tv'de her gün yüzlerce yazı ve açık oturum yapıldığı için milletimize gına gelmeye başlamıştı. Ama ne zaman TBMM'den birinci tur görüşmeleri sonunda AKP ve MHP ittifakı galip gelince CHP ve HDP ittifakı yenilince , millet iradesinin tabii sonucu olarak CHP bu olayları TBMM dışına, sokağa çıkarmaya ve yeni bir gezi olayı planlamasına girmeye başladıktan sonra kararımı değiştirdim, bu yazıyı kaleme aldım.

Demokrasi ile yönetilen ülkelerde millet iradesinin tecelligahı olarak mekanlar tartışılmaz bir şekilde yüce Meclis'lerdir. Bütün demokratik ülkelerde bu böyle olmaya devam eder, bizde de böyle oluyor. 20 gün sonra bu anayasa değişikliği kanunlaşarak milletimizin önüne gelecek, kanunun leh'inde ve aleyhinde olan partiler propagandalarını yapacak ve muhtemelen nisan ayı içerisinde milletimiz iradesini ortaya koyacaktır.

CHP bu değişikliği gezi olaylarına benzer bir şekilde sokağa dökmekle 2017 yılındaki demokrasiyi ruhuna sindiremediğini ortaya dökmüş ve bunu ispatlamıştır.

Bu CHP, cumhuriyet ve demokrasi dönemlerinde hep böyle bir parti olmuştur, 2017 yılında da bunun 21. Asır örneğini kendine yakışır bir vaziyette ispatlamıştır. AKP+MHP reylerinin seçmenin % 65'ini temsil etmesi ne kanunen ne siyaseten ne de ahlaken CHP için bir ifade etmemektedir. % 65 seçmenin düşüncesi Türkiye'de hakim olamayacak, % 24 rey alan CHP'nin düşüncesi kanunlaşacak. İşte CHP demokrasisi, böyle bir demokrasidir. Çünkü bu CHP 1940'dan itibaren halka tepeden bakan, milletin iradesine zerre kadar önem vermeyen, mazisinde binlerce örneği olan bir partidir. Bu açıdan mazisi demokrasi adına kirli örneklerle dopdolu olan bir siyasi partidir.

İsterseniz bu CHP'nin 1940'dan itibaren demokrasiyi, cumhuriyeti, hukuku yerin dibine batıran siyasi hareketlerine bir göz atalım;

1) 1946 yılına kadar yani cumhuriyet döneminde faşizan uygulamalarını cumhuriyetin erdemi ve fazileti olarak tarih kitaplarına yazdırmıştır.

2) 1946 demokrasisinin ilk seçimlerinde yani demokrasi maçımızın birinci dakikasında demokrasi rejimimizi perişan etmiştir. Meşhur açık rey, gizli tasnif ile demokrasimizde kara bir leke ortaya çıkarmıştır bu CHP.

Ve bunun sonucunda dört sene boyunca ülkeyi haksız bir şekilde yönetmiştir.

3) 1950 yılından 1960 yılıma kadar milletimiz DP'yi iktidara getirmiş, CHP'nin zulmünden kurtulmuştur. Vatan haini darbeci subayların 27 Mayıs İhtilaline karşı tavır alamamış ve sessiz kalmıştır.

4) 1995 seçimlerinde Refah Partisi birinci parti olmuş. Kurulan RP-DYP koalisyonuna karşı 28 Şubat darbe özentisi kişi ve kuruluşlara karşı çıkmamış, demokrasinin yara almasına seyirci kalmıştır.

5) 2002 seçimlerinden zaferle çıkan AKP ve kurulan mahkemelerdeki, generallerin muhtıralarına karşı da sessiz kalmıştır CHP.

AKP'nin Anayasa Mahkemesi'nce kapatılma davasından özel hesaplar çıkarmak istemişler ve asla demokrasiyi ruhlarına sindiremediklerini ispatlamışlardır.

6) 15 yıl boyunca AKP hükümetlerine kurulan antidemokratik kumpaslara karşı çıkmayarak hazin sonlarını hazırlamışlardır.

7) 2017 anayasa değişikliği ile de millet iradesinin hiçe sayarak meclisimizin içinde kavga çıkararak kürsüyü paramparça yapmışlardır.

8) Onlar kürsüyü paramparça yaparak basit bir davranışta bulunmuşlar ama yüce milletimiz cumhuriyetle Özdeş olan CHP'yi siyaseten, hukuken, ahlaken ve manen paramparça yaparak % 20'lere hapsetmiş ve mahşer gününe kadar CHP'yi asla iktidara getiremeyeceği mesajını vermiş ve nisan ayında da referandum sonuçları ile Türkiye ve dünya kamuoyuna bunu bildirecektir. Bu sonucun gerçekleşeceğine en iyi inanan parti CHP olmuştur. Bundan dolayı sokakları karıştırmak suretiyle ülkemizde kaos meydana getirmek istemektedir. Aziz milletimizin tamamı böyle basit hesaplara ve hedeflere asla geçit vermez.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.