Takip Et
  • 5 Nisan 2019, Cuma

31 MART SEÇİM SONUÇLARINA MAHALLİ AÇIDAN BAKIŞ

Sevgili Aydın Denge gazetesi okurları 31 mart da ki mahalli seçimlerin Aydın sonuçlarını bugün ki yazımda değerlendirmek istiyorum.

31 Mart seçim sonuçları hakkında söylenecek ilk söz şu olmalıdır; 31 Martta CHP Büyükşehir Belediye başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu başarılı olmuştur. Bu başarı karşısında ilk sözlerime tebrikle başlamak istiyorum. CHP Aydın il örgütünü ve büyükşehir belediye başkanını seçimlerde ki üstün başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bu beş yıl boyunca Aydın Büyükşehir belediyesinde ve on ilçemizin belediye hizmetlerini yapacak olan belediye başkanlarına sağlık ve sıhhat içerisinde hizmet etmelerini diliyorum.

Bana göre demokratik ortamda yapılan seçimlere ve sonuçlarına saygı göstermek demokrasinin ve insanlığın medeniyeti icadıdır. Demokrasi sonuçlara saygı gösterme rejimidir. Halk iradesi bu şekilde tecelli etmişse bize düşen vazife bu saygıyı göstermektir.

Aydın’da kazanan Millet İttifakı olmuştur. Cumhur ittifakı Türkiye’ de çok başarılı olmasına rağmen Aydın’ da başarılı olamamıştır.

Bu seçim sonuçlarının AK Parti Aydın İl Teşkilatı çok iyi irdelemek zorundadır. Bu seçimin tespitlerini çok iyi yapmak zorundadırlar, çok iyi bir arazi raporu çıkarılmalıdır. Çıkaracakları bu raporu da genişletilmiş il divan toplantılarında masaya yatırmalıdırlar. Basına kapalı toplantılarında Ak Partinin yetkilileri kendi aralarında sorunu enine boyuna tartışmalıdırlar. Önümüzde ki döneme bu görüşme ışık tutsun, herkes eteğinde ki taşı döksün ki bu toplantılar fayda getirsin. Yok eğer toplantıda üç beş kişi konuşur da diğer insanlar dinlerse buda bir fayda getirmez.

Ben bu konuda bir şey söylemek isterim bu da benim kişisel düşüncemdir; 2019 Aydın mahalli seçim sonuçları birkaç yılın birkaç yılın faturası değildir. Bugün ortaya çıkan mahalli seçim sonuçları 2004 yılından itibaren yapılan büyük siyasi yanlışlıkların çok acı faturasının çıkmasıdır. Bu açıdan bugün bu işin suçlularını bulmaktansa 15 yıl boyunca yapılan siyasi hatalarda ki kusurların tespiti olmalıdır. Öncelikle çok iyi tespitler yaparsanız ancak binayı bunun üzerine inşa edersiniz. Bugün 2004-2009 yıllarında ki mahalli siyasi hataların bedelleri çıkmaktadır. Siyaset asla ve kat-a hatayı kabul etmez. Siyaset öyle bir işlevdir ki beyaz gömlekte ki mini minnacık bir lekeyi öylesine büyütür ki o leke devasa bir leke haline gelir ve siz farkına varamazsınız.

Bakınız 24 haziran milletvekili seçimlerine bu belediye başkanlıklarının hepsi CHP’nin elindeydi ama CHP genel merkezi büyük siyasi hatalarıyla milletvekili aday tespiti yaptı ve bu güçlü belediyelere rağmen Aydın halkı CHP’yi cezalandırdı ve beş milletvekili çıkaracaklarını söyleyen CHP ancak üç milletvekiline kaldı. CHP milletvekili seçimlerinde %34'te kalıyorsa mahalli seçimlerde ise %54'e ulaşıyorsa bunun nedenlerini ve niçinlerini çok iyi değerlendirmemiz gerekir.

Bu meselede yazılacak çok şeyler var amma ve lakin burada sözlerimi noktalamak en doğru hareket olacak. Bu mahalli seçim sonuçlarını Aydın şehrine hayırlar getirmesini dilerim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.