Kış aylarında sağlıklı beslenmeye devam etmek veya başlamak isteyenler için oldukça pratik tarifler uygulayabiliriz. Kış sebzeleri ve meyvelerini kullanarak mevsime uygun beslenmek çok daha sağlıklı ve kolay olmaktadır. Size önereceğim vitamin ve minerallerin birbirinden çeşitli olduğu rengarenk sebze ve meyvelerle yapabileceğiniz tarifler:
Elmalı Kuskus Salatası
1 su bardağı haşlanmış kuskus
4 yemek kaşığı ayıklanmış nar
Taze soğan
Maydanoz
Dereotu
1 adet yeşil elma
Sumak
Zeytinyağı
Sirke, limon suyu
Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılır. Hazırladığınız tahıllı salata ayran ile birlikte ana öğünde tercih edilebilir.
Tavuk ve Kabaklı Tortilla
Haşlanmış tavukgöğsü
Doğranmış kabak
Soğan
Sarımsak
Biber
Domates
Çeyrek limon
Rendelenmiş kaşar peynir
Tam buğday lavaş
Kimyon, karabiber
Yapılışı: Bir tavada zeytin yağında soğan ve sarımsak sotelenir. İnce doğranmış tavukgöğsü ilave edilir. Küp doğranmış sebzeler eklenir ve sotelemeye devam edilir. Tam buğday lavaşa hazırlanan iç koyulur. Üzerine peynir rendelenir ve yarım ay şeklinde servis edilir.
Fırında Karnabahar Ezmesi
Haşlanmış karnabahar
Sarımsak
Tereyağı
Tuz ve karabiber
Rendelenmiş peynir
Yapılışı: Haşlanmış karnabahara sarımsak, tereyağı ve baharatlar ile blenderden geçirilip pürüzsüz hale getirilir. Fırın tepsisine yayılır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenir ve kızarana kadar pişirilir.
Cevizli İncir Dolması
15-20 adet kuru incir
İri dövülmüş ceviz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
Yapılışı: Kuru incirler yıkandıktan sonra bir kapta ılık suda yarım saat bekletilir. Ceviz, toz şeker ve tarçın bir kapta karıştırılır. İncirler yumuşadıktan sonra içine hazırladığımız karışımdan doldurulur. İncirler fırın kabına dizilir. Tabanına süt ve su koyulur. 180 derece fırında sütü ve suyu çekip biraz yumuşayana kadar pişirilir. Üzerine az kaymak ile servis edilir.
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.