Takip Et
  • 24 Eylül 2024, Salı 17:09

ADÜ’de ‘Program Bazlı Kalite Süreçleri ve Proje Çağrıları’ toplantısı düzenlendi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kalite Koordinatörlüğü tarafından organize edilen “Program Bazlı Kalite Süreçleri ve Proje Çağrıları Bilgilendirme Toplantısı”, Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu ve üniversite akademisyenleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, üniversitelerin sadece bilgi aktaran değil, aynı zamanda bilgi üreten ve toplumların sürdürülebilir gelişiminde önemli rol oynayan inovasyon merkezleri olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Kent, “Proje ve AR-GE Ofisimiz, bilimsel araştırmalar, teknolojik gelişmeler ve yenilikçi çözümlerle üniversitemizin toplumsal ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamasına destek olmaktadır. Bu çalışmaları kültür haline getirmek, üniversitemizin misyonudur” dedi. Tüm bu süreçte emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem ise, Proje ve AR-GE Ofisi’nin üniversitenin bilimsel üretkenliğini ve araştırma potansiyelini artırma amacını taşıdığını belirtti. Ofisin sunduğu imkanlar ve başarıları hakkında bilgi veren Prof. Dr. İyem, bilimsel araştırmaların toplumun geleceği için de kritik önem taşıdığını ifade ederek, akademisyenleri bu süreçlerde daha aktif olmaya davet etti.

Toplantı, Akreditasyon Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Enes Berduhan Kökerer, Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Şeyma Nur Arısoy, Büyük Veri Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Ümit Bulut ve Proje ve AR-GE Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Kemalettin Ağızan'ın yaptığı sunumlarla devam etti. Sunumlar kapsamında YÖK Akademik Teşvik Modülü, proje süreçleri ve 2209-2247 projeleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantı, Rektör Prof. Dr. Bülent Kent’in katılımcılara teşekkür belgelerini takdim etmesiyle sona erdi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.