Takip Et
  • 24 Eylül 2024, Salı 16:56

ADÜ Hastanesi'nde tedavi gören çocuklara doğum günü sürprizi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hastanesi, Çocuk Metabolizma Bölümünde tedavi gören fenilketonüri tanılı çocuklar için özel bir doğum günü kutlama etkinliği düzenledi. Öğretim Üyeleri Bloğu Seminer Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, çocuklara moral ve motivasyon sağlandı.

ADÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil, Çocuk Metabolizma Bölümünün başarılı çalışmalarına dikkat çekerek, “Bu bölümümüz, sizlerin desteğiyle güçlenmiş ve gelişimini sürdürmüştür. Ulusal neonatal tarama programı kapsamında fenilketonüri ve biotinidaz eksikliği gibi metabolik hastalıkların erken teşhisine yönelik önemli bir merkez haline geldik. Erken teşhis sayesinde ailelerimize ve çocuklarımıza umut dolu bir gelecek sağlama hedefimize bir adım daha yaklaştık. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Göksoy da, Çocuk Metabolizma Bölümünün hedefleri hakkında bilgi vererek, bölümün nadir hastalıklar merkezi haline gelmeyi ve uluslararası çalışmalar yürüten bir birim olmayı amaçladığını belirtti.

Etkinlikte, çocuklara özel hazırlanmış yiyecek ve içecekler ikram edildi, pasta mumları üflendi ve “Leyladan Sonra” ekibi tarafından gösteri sunuldu. Kutlama, hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi. (DUYGU DİLEK)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.