Takip Et

Altyapı!

Aydınspor 1923 bu sezon 2. Lig’e yükselerek çok önemli bir başarı elde ederken, şampiyonluk mücadelesi sırasında unutulan altyapı, kendi halinde, karanlık sahalarda bir şeyler yapmaya çalıştı. Yöneticiler de, herkes bunun farkında. 

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, bunun farkında ki, geçtiğimiz hafta Aydınspor 1923’ün altyapısı hakkında önemli açıklamalar yaptı. Başkan Çerçioğlu’nun, şampiyonluğun ardından en önemli planlardan birinin Aydınspor 1923’e sağlam bir altyapı oluşturmak olduğunu belirtirken, “Bundan sonra kendi çocuklarımızı kendimiz yetiştirmeliyiz. Sağlam bir altyapı oluşturulması konusunda düşüncelerimiz var. Artık kulübün sağlam bir altyapısı olması lazım. Bu iş başka türlü yürümez. Beşiktaş Kulübü’nün efsane Altyapı Antrenörü Serpil Hamdi Tüzün gibi, Aydın’ın Serpil Hamdi Tüzün’ünü arıyoruz” demişti.

Yıllardır Aydın’dan yetişip, bu şehirde değer göremediği için başka illerin profesyonel takımlarına giden genç futbolcuları herkes biliyor. Belediye Başkan Özlem Çerçioğlu’nun altyapıyı bu kadar önemsiyor olması güzel. Ancak, Aydın’da kendisini altyapıya adayan, çok Serpil Hamdi Tüzün var. Bu yüzden Aydın’ın Serpil Tüzün’lerini aramaya gerek yok. Aydınspor 1923’ün altyapısında da, Aydın’da imkansızlıklar içinde altyapıya önem veren amatör kulüplerde de Serpil Hamdi Tüzün’ler var. Aydın’da altyapıya önem veren, başarılı futbolcular yetiştiren Serpil Hamdi Tüzün’lere ve onların yetiştirdiği genç ve yetenekli futbolculara değer verecek Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan gibi yöneticilere ve yönetim anlayışına ihtiyaç var. Altyapı için tesislere ihtiyaç var. Altyapıdan yetişen, profesyonel geleceği olan genç futbolcuları oynatacak takıma ihtiyaç var. Aydın futbolunun, özellikle altyapısı açısından en önemli sorunu bunlar. Bunlar oluştuktan sonra, Aydınspor 1923’ün de, Aydın’dan profesyonel lige çıkacak takımların da dışarıdan futbolcuya ihtiyacı kalmaz!

KAZANAN İNCİRLİOVA İLÇESİ OLDU
Amatör Süper Lig’de geçtiğimiz Pazar günü İncirliova İlçesi’nin iki takımı İncirliova Belediyespor ile Acarlar Belediyespor arasında final niteliğinde bir maç oynandı. İncirliova Belediyespor 1-0 kazanarak şampiyon olurken, Acarlar Belediyespor ligi üçüncü tamamladı. Acarlar Belediyespor kaybetmiş olsa da, kazanan İncirliova İlçesi oldu. Bölgesel Amatör Lig’e yükselen İncirliova Belediyespor Camiasını tebrik ediyorum. Sezona kötü başlayıp, şampiyonluğa havlu atmış gibi görünmesine rağmen, şampiyonluğa böylesine yaklaşan Acarlar Belediyespor da takdir edilmeli.

Bakalım Çine Madranspor ile İsabeyli Şırlanspor arasında oynanacak Bölgesel Lig’e çıkma maçında gülen kim olacak?

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.