Takip Et

Şampiyonluk yarışı kızışıyor

Amatör Süper Lig’de ikinci yarı heyecanı, geçtiğimiz hafta sonu oynanan karşılaşmalarla başladı.

Lig’de ilk yarının ortalarında üç, dört takımın şampiyonluk mücadelesi vereceği gözüküyordu. İddialı olması bekleyen Acarlar Belediyespor, Bozdoğan Belediyespor, Yıldız Fenerspor, Yıldızgücüspor, Tuğlaspor gibi takımları lige kötü bir başlangıç yapınca, üst sıralardaki takımlar puan farkını biraz olsun açmışlardı. İlk yarının son haftalarına doğru üst sıradaki takımlar puanlar kaybedince, lige kötü başlayan takımlar üst sıralar için umutlandı.

İkinci yarıya ilk üç sıradaki takımlardan sadece İncirliova Belediyespor galibiyetle başlarken, İsabeyli Şırlanspor ve Atça Belediyespor, kendi sahalarında zirve yarışına ortak olmaya çalışan takımlara yenilince, ilk üç sıradaki takımlar ile takipçileri arasındaki puan farkı azaldı. Lider İncirliova Belediyespor ile yedinci sıradaki Yıldız Fener arasında sadece 7 puan fark kaldı. Bu fark kalan 10 maçta kapanmayacak bir fark değil. Devre arasını iyi geçiren ve İsabeyli Şırlanspor’u liderlik koltuğundan eden Bozdoğan Belediyespor, ‘zirve yarışında ben de varım’ dedi. İlk yarıda istediği sonuçları alamayan Yıldız Fenerspor, şampiyonluk adayı Atça Belediyespor’u deplasmanda yenerek, zirve mücadelesini kolay kolay bırakmayacağını gösterdi.

İkinci yarının ilk haftasında alınan, sonuçlar ve oluşan puan durumu, şampiyonluğa yakın olan takımlar için ikinci yarının pek de kolay geçmeyeceğini gösterdi. Ara transferde, ciddi anlamda transfer yaparak kadrolarını güçlendiren takımlar da oldu. Ara transferlerin takımlara ne kadar faydalı olduğunu da ilerleyen haftalarda göreceğiz. Aydınlı futbolseverleri, ilk yarıya oranla daha zevkli maçların oynanacağı bir ikinci yarı bekliyor gibi…
***
Birinci Amatör Küme’de de ilk yarının son iki haftasına girilirken, şampiyonluk hedefleyen ve kümede kalma mücadelesi veren takımlar telafisiz maçlar oynayacak. Şampiyonluğa en yakın iki takım, 3. Grup’ta Yılmazspor, 4. Grup’ta Uyanspor gibi gözüküyor. Ama futbol bu, maç oynanmadan da kazanılmıyor!

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.