Takip Et

Her gün 29 Ekim gibi olsa…

Tüm yurtta olduğu gibi, Aydın’da da 29 Ekim Salı günü, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. Yılı coşkuyla kutlandı. Bu yıl Aydın’daki kutlamalar, sanki geçmiş yıllara göre daha coşkuluydu. Aydınlılar, Cumhuriyet’e daha bir sahip çıktı. Genç, yaşlı herkes ellerinde bayraklarla kutlamalara katıldı.

Kutlamalarda protokole baktığımda, Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın yanında, Aydın Milletvekilleri, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, siyasi partilerin il başkanları, merkez ilçe başkanları, hepsi yan yana, hepsi aynı saftaydı. Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın makamında, İstasyon Meydanı’ndaki kutlamalarda, kortej yürüyüşünde hep yan yanaydılar.

 

Tabi CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Lütfi Baydar ve Osman Aydın’ın kutlamalara katılmamaları ayrıca dikkat çeken bir durumdu.

 

Cumhuriyet Bayramı’ndan bir iki gün önce CHP’li Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu topa tutan AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem ile Çerçioğlu, hiçbir şey yokmuş gibi yan yanaydılar.

Zaman zaman basın yoluyla birbirlerini ağır bir şekilde eleştiren, mesajlar gönderen siyasiler onlar da yan yanaydı.

 

Vali Erol Ayyıldız’ın da katıldığı kortej yürüyüşünde protokolde siyasilerin soldan sağa sıralanışı MHP Eski Milletvekili Recep Taner, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti Milletvekilleri Ali Gültekin Kılınç, Mehmet Erdem, MHP Aydın Milletvekili ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, Aydın Belediye Başkanı ve CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu şeklindeydi. Yani Aydın için bir araya geldiklerini çok fazla göremediğimiz siyasiler iç içeydi.

Evet, keşke her gün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi olsa, herkes Aydın için yan yana, omuz omuza dursa. Aydın gerçekten Aydın olur, daha güçlü Aydın olur.

 

Ne diyelim, zor da olsa yan yana görme ümidiyle…

 

***

 

Bu arada Türkiye ve Doğu Akdeniz’in en büyük, Avrupa’nın da üçüncü büyük kongre merkezi olan Efes Kongre Merkezi'nin (KOMER) açılışı yapıldı. Türkiye ve Aydın için hayırlı uğurlu olsun.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.